Ügyintézés

Kérdések foglalkoztatják a megváltozott munkaképesség vagy a megváltozott munkaképességgel való foglalkoztatás feltételeivel, az eljárás menetével, a szükséges teendőkkel kapcsolatban ?

Nehezen találja meg az Önt érintő eljárásokkal, az igénybe vehető támogatásokkal, az ellátások és a munkavállallás feltételeivel  kapcsolatos jogszabályokat, tájékoztatókat ?

Segítségünkkel könnyebben eligazodhat a szükséges információk között, mert nálunk egy helyen, rendszerezve, összegyűjtve találhatja meg őket !

Tovább

Segédeszközök

Nehezen tud eligazodni a különféle gyártók és forgalmazók termékei között?

Segítséget nyújtunk a megfelelő és  kedvező árú eszköz megtalálásában, az ajánlatok összehasonlításában !

Megtalálható a mozgás, járás vagy hallássérültek életét segítő termékek teljessége, a lakóhelyéhez legközelebbi, és a legkedvezőbb árakat kínáló forgalmazó.

A társadalombiztosítás által támogatottan beszerezhető segédeszközökről  tájékoztat  az Online Segédeszköz Jegyzék (SEJK).

Tovább       SEJK

Álláskeresés

Megváltozott munkaképességűként szeretne elhelyezkedni, de nem talál megfelelő információforrást a lehetőségekről ?

Szeretne többet tudni a szóba jöhető munkáltatókról, az Ön adottságaihoz, tapasztalataihoz, lakóhelyéhez illeszkedő lehetőséget könnyebben kiválasztani ?

Bemutatjuk az ország egyes megyéiben és nagyobb településein a megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatásával foglalkozó cégeket, alapítványokat, szervezeteket, és az általuk nyújtott munkalehetőségeket.

Tovább

Céljaink

Hiánypótló funkciót kívánunk betölteni. Célunk a megváltozott munkaképességű, illetve mozgássérült, látássérült vagy hallássérült olvasók segítése, akik főleg álláskeresésük során, vagy segédeszköz vásárlás tervezésekor információt keresnek a gyors és helyes döntéshez. Ezeket az információkat jelenleg nehezen találhatjuk meg, ezért úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük azokat egy átfogó áttekintést adó módon. A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására akkreditációval rendelkező foglalkoztatókra, és az általuk meghirdetett állásokra vonatkozó információt igyekszünk egy helyen elérhetővé tenni. Emellett a  ma már rendelkezésre álló nagyon sokféle segédeszközt is rengeteg forgalmazó kínálja. Úgy gondoltuk, hogy célszerű ezeket is egy helyre gyűjteni, hogy a  termékekre és az árakra vonatkozó információ gyorsan áttekinthető legyen az összehasonlítás, és a funkcionálisan és ár szempontjából legmegfelelőbb termék megtalálása érdekében. Emellett megtalálható az ügyintézés, munkához jutás,segítségnyújtás és kapcsolatteremtés szempontjából fontos intézmények, szervezetek és közösségek elérhetősége.

 

 

Kérjük, támogassa a Kerek Világ Alapítványt adója 1%-ával!
Adószámunk: 19031628-1-02
 

 

 

Támogató Szolgálat a Kerek Világ Alapítványnál

 

A felnőtt fogyatékkal élő emberek számára  létrehoztuk Önálló Életvitel Központunkat, ezen belül is elsőnek egy módszertani csoportot, melynek tagjai szakorvosok, gyógypedagógusok, foglalkoztatási szakemberek voltak. Közreműködésükkel részt vettünk "A fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló törvény" előkészítésében, és megvalósításának helyi koordinálásában. E  programon belül létrehoztuk a fogyatékkal élő emberek segítő szolgálatát. Önálló Életvitel Központunk felvállalta a fogyatékos emberek speciális munkaközvetítését és az ESZCSM-mel szerződést kötve Támogató Szolgálattá alakult.  2004-ben a megnövekedett igények kielégítésének érdekében alapítottuk meg második támogató szolgálatunkat. 

Szolgálatunk célja:

A fogyatékos emberek lakókörnyezetben történő ellátása, elsősorban a lakáson kívüli közszolgáltatások elérésének segítése, valamint életvitelük önállóságának megőrzése mellett a lakáson belüli speciális segítségnyújtás. Közreműködés az önálló, önrendelkezésen alapuló életvitel megvalósításában, az ellátási szükségletekhez alkalmazkodó módon. Munkánk során fontos szerepet kap a fizikai és mentális támogatás is, mindezeket a fogyatékos ember tevékeny közreműködésével valósítjuk meg, válaszolva ezzel az egyén speciális szükségleteire.


A támogató szolgáltatásunk feladata:

  • személyi segítő szolgálat működtetése (az alapvető szükségletek kielégítésében való személyi segítés – higiénés- és testi szükségletek, a közszolgáltatásokhoz, egyéb irányú szolgáltatásokhoz való hozzájutást – kíséret – személyes vagy közvetett ügyintézés, közreműködés az ellátásban részesülő életterének kialakításában, a mindennapi életmenet, a komfortérzés biztosításában, stb.)
  • szállító szolgáltatás működtetése (az alapvető szükségletek kielégítését segítő szolgáltatásokhoz, egészségügyi szolgáltatásokhoz, oktatáshoz, fejlesztő tevékenységhez, szabadidős tevékenységekhez, munkavégzéshez, közszolgáltatásokhoz való hozzájutás biztosítása, stb.)
  • tanácsadás (a fogyatékossággal kapcsolatos információadás, a kliens megbízása és felhatalmazása alapján érdekképviseletet, tájékoztatás a vonatkozó rendeletek jogi hátteréről, ill. jogi képviselet megszervezése, felvilágosítás adást az egyes szociális, egészségügyi és jóléti ellátások formáiról, intézményrendszeréről, funkcióiról és igénybevételének módjáról, stb.)
  • jelnyelvi tolmácsszolgálat elérhetőségének biztosítása.


Szolgálatunk elérhetősége:


Bodor Andrea
Tel.: 06-72-510-817
Cím: 7632 Pécs, Krisztina tér 9.
Email: kerek.vilag.alapitvany@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Látássérült segédeszközök

Beszélő eszközök

Beszélő eszközök

Braille eszközök

Braille eszközök

 

Tájékozódó eszközök

tájékozódó eszközök

 

Lencsék, szemüvegek

lencsék, szemüvegek

Nagygombos eszközök

nagygombos eszközök

 

Olvasóeszközök

olvasóeszközök

 

Háztartási eszközök

háztartási eszközök

 

Szoftverek

szoftverek

 

 

Mozgássérült segédeszközök

Kerekesszékek

kerekesszékek

Mopedek

mopedek

Betegmozgató eszközök

betegmozgató eszközök

Járóeszközök

járóeszközök

Mozgásterápiás és sport eszközök

mozgásterápiás eszközök

Ortézisek, protézisek, lábbelik

ortézis

 

Berendezések lakásba, gépkocsiba

berendezések lakásba, gépkocsiba

Számítógépes eszközök

számítógépes eszközök

 

Hallássérült segédeszközök

Hallókészülék és kiegészítők

hallókészülék és kiegészítők

Telefon kiegészítők

telefon kiegészítők

Mobiltelefon kiegészítők

mobiltelefon kiegészítők

Szórakoztató elektronika kiegészítők

szórakoztató elektronika kiegészítők

 

Átviteli egységek

Átviteli egység

Kommunikációs rendszerek

kommunikációs rendszerek

Jelzőeszközök

jelzőeszközök

Cochleáris implantáció

cochleáris implantáció

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer