Ügyintézés

Kérdések foglalkoztatják a megváltozott munkaképesség vagy a megváltozott munkaképességgel való foglalkoztatás feltételeivel, az eljárás menetével, a szükséges teendőkkel kapcsolatban ?

Nehezen találja meg az Önt érintő eljárásokkal, az igénybe vehető támogatásokkal, az ellátások és a munkavállallás feltételeivel  kapcsolatos jogszabályokat, tájékoztatókat ?

Segítségünkkel könnyebben eligazodhat a szükséges információk között, mert nálunk egy helyen, rendszerezve, összegyűjtve találhatja meg őket !

Tovább

Segédeszközök

Nehezen tud eligazodni a különféle gyártók és forgalmazók termékei között?

Segítséget nyújtunk a megfelelő és  kedvező árú eszköz megtalálásában, az ajánlatok összehasonlításában !

Megtalálható a mozgás, járás vagy hallássérültek életét segítő termékek teljessége, a lakóhelyéhez legközelebbi, és a legkedvezőbb árakat kínáló forgalmazó.

A társadalombiztosítás által támogatottan beszerezhető segédeszközökről  tájékoztat  az Online Segédeszköz Jegyzék (SEJK).

Tovább       SEJK

Álláskeresés

Megváltozott munkaképességűként szeretne elhelyezkedni, de nem talál megfelelő információforrást a lehetőségekről ?

Szeretne többet tudni a szóba jöhető munkáltatókról, az Ön adottságaihoz, tapasztalataihoz, lakóhelyéhez illeszkedő lehetőséget könnyebben kiválasztani ?

Bemutatjuk az ország egyes megyéiben és nagyobb településein a megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatásával foglalkozó cégeket, alapítványokat, szervezeteket, és az általuk nyújtott munkalehetőségeket.

Tovább

Céljaink

Hiánypótló funkciót kívánunk betölteni. Célunk a megváltozott munkaképességű, illetve mozgássérült, látássérült vagy hallássérült olvasók segítése, akik főleg álláskeresésük során, vagy segédeszköz vásárlás tervezésekor információt keresnek a gyors és helyes döntéshez. Ezeket az információkat jelenleg nehezen találhatjuk meg, ezért úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük azokat egy átfogó áttekintést adó módon. A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására akkreditációval rendelkező foglalkoztatókra, és az általuk meghirdetett állásokra vonatkozó információt igyekszünk egy helyen elérhetővé tenni. Emellett a  ma már rendelkezésre álló nagyon sokféle segédeszközt is rengeteg forgalmazó kínálja. Úgy gondoltuk, hogy célszerű ezeket is egy helyre gyűjteni, hogy a  termékekre és az árakra vonatkozó információ gyorsan áttekinthető legyen az összehasonlítás, és a funkcionálisan és ár szempontjából legmegfelelőbb termék megtalálása érdekében. Emellett megtalálható az ügyintézés, munkához jutás,segítségnyújtás és kapcsolatteremtés szempontjából fontos intézmények, szervezetek és közösségek elérhetősége.

 

 

Kérjük, támogassa a Kerek Világ Alapítványt adója 1%-ával!
Adószámunk: 19031628-1-02
 
 

 

Látássérült  konyhai segédeszközök

 

 

 

Magyarul beszélő üveglapos konyhamérleg. Kis méret, esztétikus kivitel.A mérő felület edzett üveglap, amin bármilyen edény könnyen elhelyezhető.A méréshatár 5 kg. Ha 5 kg-nál többet tesz a mérlegre, az eszköz a túlterhelést kijelzi és bemondja. Az elem kimerülés nem okoz hibás mérést. Az alacsony elemfeszültséget a mérleg kijelzi és bemondja. Tartós, 2db AAA ceruza elemmel, több mint egy évig működik ami tartozéka az eszköznek.Ha megfeledkezik a mérlegről, akkor sincs baj, mert ha nem használja, automatikusan kikapcsol. A méréshez használt edény súlyával nem kell törődni. Feltesszük az üres edényt a mérlegre, és egy gombnyomásra a mérés nulláról indul.

 

       

Ez a nyitó a konzerv felső peremén vág, tisztán, és élek nélkül. A konzervnyitó elhelyezése után, könnyen rázárható a konzerv peremére. Az erős kések eltávolítják a tetőt. A nyitó megtartja a levágott fedőt, amit nem kell lefeszíteni, csak leemelni, és a nyél szétnyitásával egyből a kukába dobni. Nincs kinyithatatlan konzerv. Bármilyen mérettel könnyen elbánik. Nincs éles perem, balesetveszélyes élek.

 

 

A vak emberek számára az italok kitöltése sok bosszúságot, és persze fölösleges takarítást okozhat. Lehet a pohárba tartani az ujjat, de a forró kávé, nem kíméli az ujjunkat. Ráadásul, a vendégünk nem biztos, hogy örül neki, ha a filter helyett más is ázik a teájában. A készüléket a pohár szélére helyezve a készülék sípolások sorával és rezgéssel jelezni fog, mielőtt a folyadék túlcsordulna a pohár tetején.

 

 

Akárhogy vigyázunk, a tej mindig kifut. A tésztafőzésnél pedig csak ázik a tészta, ha nem forrásban lévő vízbe tesszük. A forrásjelző nem engedi felhabosodni a tejet, ezért az nem tud kifutni, a vízben pedig zörög, ha már zubogón forr. A forrásjelzőt a lábas aljára helyezve, amikor a folyadék forrni kezd, az eszköz csörögni fog. Tej forralásánál meggátolja a kifutást, de nem csörög.

 

 

Ez a mérőedény könnyen érzékelhető és a külső felületén nagyméretű értékek találhatóak. Űrtartalmával és nagy méretével, valamint szilárd, de mégis könnyű designjával lehetővé teszi dolgok összekeverését és mérését. Az eltávolítható csúszásgátlóval ellátott edényfülnek köszönhetően, az edényt kényelmesen tarthatják jobb- és balkezesek egyaránt. A mérőedényt és a tapintható mérőskálát beteheti a mikrohullámú sütőbe és a mosogatógépbe is, így nagyszerű kiegészítője lesz a konyhájának.

 

 

Forgalmazók

 

          Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete      Labrador Kft   

 

          MVGYOSZ Segédeszköz-boltja        

 

 

Látássérült segédeszközök

Beszélő eszközök

Beszélő eszközök

Braille eszközök

Braille eszközök

 

Tájékozódó eszközök

tájékozódó eszközök

 

Lencsék, szemüvegek

lencsék, szemüvegek

Nagygombos eszközök

nagygombos eszközök

 

Olvasóeszközök

olvasóeszközök

 

Háztartási eszközök

háztartási eszközök

 

Szoftverek

szoftverek

 

 

Mozgássérült segédeszközök

Kerekesszékek

kerekesszékek

Mopedek

mopedek

Betegmozgató eszközök

betegmozgató eszközök

Járóeszközök

járóeszközök

Mozgásterápiás és sport eszközök

mozgásterápiás eszközök

Ortézisek, protézisek, lábbelik

ortézis

 

Berendezések lakásba, gépkocsiba

berendezések lakásba, gépkocsiba

Számítógépes eszközök

számítógépes eszközök

 

Hallássérült segédeszközök

Hallókészülék és kiegészítők

hallókészülék és kiegészítők

Telefon kiegészítők

telefon kiegészítők

Mobiltelefon kiegészítők

mobiltelefon kiegészítők

Szórakoztató elektronika kiegészítők

szórakoztató elektronika kiegészítők

 

Átviteli egységek

Átviteli egység

Kommunikációs rendszerek

kommunikációs rendszerek

Jelzőeszközök

jelzőeszközök

Cochleáris implantáció

cochleáris implantáció

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer