Ügyintézés

Kérdések foglalkoztatják a megváltozott munkaképesség vagy a megváltozott munkaképességgel való foglalkoztatás feltételeivel, az eljárás menetével, a szükséges teendőkkel kapcsolatban ?

Nehezen találja meg az Önt érintő eljárásokkal, az igénybe vehető támogatásokkal, az ellátások és a munkavállallás feltételeivel  kapcsolatos jogszabályokat, tájékoztatókat ?

Segítségünkkel könnyebben eligazodhat a szükséges információk között, mert nálunk egy helyen, rendszerezve, összegyűjtve találhatja meg őket !

Tovább

Segédeszközök

Nehezen tud eligazodni a különféle gyártók és forgalmazók termékei között?

Segítséget nyújtunk a megfelelő és  kedvező árú eszköz megtalálásában, az ajánlatok összehasonlításában !

Megtalálható a mozgás, járás vagy hallássérültek életét segítő termékek teljessége, a lakóhelyéhez legközelebbi, és a legkedvezőbb árakat kínáló forgalmazó.

A társadalombiztosítás által támogatottan beszerezhető segédeszközökről  tájékoztat  az Online Segédeszköz Jegyzék (SEJK).

Tovább       SEJK

Álláskeresés

Megváltozott munkaképességűként szeretne elhelyezkedni, de nem talál megfelelő információforrást a lehetőségekről ?

Szeretne többet tudni a szóba jöhető munkáltatókról, az Ön adottságaihoz, tapasztalataihoz, lakóhelyéhez illeszkedő lehetőséget könnyebben kiválasztani ?

Bemutatjuk az ország egyes megyéiben és nagyobb településein a megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatásával foglalkozó cégeket, alapítványokat, szervezeteket, és az általuk nyújtott munkalehetőségeket.

Tovább

Céljaink

Hiánypótló funkciót kívánunk betölteni. Célunk a megváltozott munkaképességű, illetve mozgássérült, látássérült vagy hallássérült olvasók segítése, akik főleg álláskeresésük során, vagy segédeszköz vásárlás tervezésekor információt keresnek a gyors és helyes döntéshez. Ezeket az információkat jelenleg nehezen találhatjuk meg, ezért úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük azokat egy átfogó áttekintést adó módon. A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására akkreditációval rendelkező foglalkoztatókra, és az általuk meghirdetett állásokra vonatkozó információt igyekszünk egy helyen elérhetővé tenni. Emellett a  ma már rendelkezésre álló nagyon sokféle segédeszközt is rengeteg forgalmazó kínálja. Úgy gondoltuk, hogy célszerű ezeket is egy helyre gyűjteni, hogy a  termékekre és az árakra vonatkozó információ gyorsan áttekinthető legyen az összehasonlítás, és a funkcionálisan és ár szempontjából legmegfelelőbb termék megtalálása érdekében. Emellett megtalálható az ügyintézés, munkához jutás,segítségnyújtás és kapcsolatteremtés szempontjából fontos intézmények, szervezetek és közösségek elérhetősége.

 

 

Kérjük, támogassa a Kerek Világ Alapítványt adója 1%-ával!
Adószámunk: 19031628-1-02
 

 

Betegmozgató eszközök

 

Az idős, beteg emberek állapotukból eredően nem vagy csak nehezen tudják ellátni azokat a hétköznapi rutin tevékenységeket, amelyek hozzátartoznak a mindennapjainkhoz. A tisztálkodás, a táplálkozás, az öltözködés sokkal nagyobb kihívást jelent mint általában. Ha ezeket a nehézségeket nem kezeljük és tesszük újra elvégezhetővé a rutin feladatokat, az nagymértékben rontja az életminőséget és erősíti a betegség tudatot. Ezáltal is lassítja vagy meg is akadályozza a gyógyulást. Az ápolást végzők számára is óriási könnyebbséget jelentenek azok az ápolási eszközök, melyek megfelelően vannak megtervezve és legyártva.

Egy kórházi ápoló vagy idősgondozó egy átlagos munkanap alatt körülbelül 3 tonnát mozgat meg saját izomereje segítségével...Olyan ismétlődő mozdulatokat és mozdulatsorokat végez, melyek során a gerincére a szokásos, hétköznapi terhelés akár 12-szerese is nehezedhet. A helyzetet rontja, hogy sok mozdulat során olyan csavaró és nyíró terhelés éri a gerincoszlopot és az egész vázrendszert, mely rengeteg esetben okoz akut sérülést vagy krónikus mozgásszervi megbetegedést. 

A megfelelő emelő és pozicionáló technikák nagyon fontosak, de gyakran nem elégségesek. A betegmozgatás gyakorta kockázatos, mert  emelés közben a beteg nem tartható szorosan a testhez, nem állnak rendelkezésre fogantyúk, és alapjában véve nem jelezhető előre, mi fog történni a mozgatás során (pl. a hirtelen pozícióváltozástól elájul), a test súlya aszimmetrikusan oszlik el, és egyre több a túlsúlyos beteg. Ezért, ha egy kórház beruház profi betegmozgató eszközökre,  csökken a betegmozgatás okozta váz- és izomrendszeri megbetegedések száma és súlyossága, csökken a munkahelyi sérülések száma – ezáltal csökkenek a költségek, csökken az ápolók fluktuációja,  a képzési és adminisztrációs költség, mérséklődnek a munkahelytől való távolmaradások, növekszik a hatékonyság, javul az alkalmazotti morál. 

A betegápolás során számtalan hasznos eszköz áll rendelkezésre, mely megkönnyíti mind a beteg, mind az ápolást végző hozzátartozó életét. Nem szükségszerű elfogadni a betegségből eredő akadályoztatott állapotot: kompenzálni lehet és kell is a betegségből adódó nehézségeket. Ezzel is javítani lehet az ápolt beteg életminőségét.

A betegemelő liftek a multifunkcionális kialakításuknak köszönhetően több tulajdonságot is egyesítenek magukban. Egyrészt a szobai használat során helyhez kötött stabil emelők, másrészt könnyen mozgathatók, így ugyanez a lift tökéletesen alkalmazható a vizes helyiségekben is. A szerkezet segítségével a mozgáskorlátozott személy könnyen, fizikai erőkifejtés nélkül felemelhető és áthelyezhető, akár a kerekesszékből az ágyba vagy fürdetéskor a kádba. Ezek az emelők nagy teherbírásúak, kis helyigényűek és könnyen kezelhetők. A betegemelő liftek megoldást jelentenek az otthoni és a kórházi betegápolásban, mert nagyban megkönnyítik a beteg, a családtagok és az ápoló személyzet mindennapi életét. A szerkezet segítségével a betegek könnyen, fizikai erőkifejtés nélkül felemelhetők és áthelyezhetők pl. az ágyból a kerekesszékbe, vagy akár a kerekesszékből a kádba. Az alap berendezés ára a hálót általában nem tartalmazza, típus és méret szerint külön rendelhető. (pl. univerzális háló, toalett-háló, fürdetőháló, biztonsági háló). A betegemelő lehet elektromos vagy hidraulikus mozgatású.

Az állítógép biztonságosan megtámasztja a beteget álló helyzetben. A mozgáskorlátozottaknak nagyon fontos, hogy mindennap álljanak is, mert  ez többek között javítja a vérkeringést, segíti a felső húgyutak minél jobb ürítését, alkalmas az oszteoporózis és a kontraktúrák megelőzésére. A szabadon álló állítókeret konstrukciója olyan, hogy lehetővé teszi a biztonságos és stabil állást, miközben a keretet nem kell a falhoz (vagy bárhova) rögzíteni.  Az állítókeret egyenes talajon bel- és kültérben egyaránt bárhova eltolható. A használónak tehát mindig lehetősége van arra, hogy ott álljon vele, ahol szeretne.

A gyermek állítógép a használata során lábfej-, sarok-, térd- és mellkas megtámasztással és rögzítéssel álló, illetve szükség szerint előre döntött helyzetben tartja a felhasználót. A kényelmes testhelyzet biztosításával és az állapotnak megfelelő megtámasztással adja az állás élményét és szabadságát, amely jótékonyan hat a gyermekre, fizikális, érzelmi és szociális fejlődésére.

Létezik olyan "két lift az egyben" koncepció alapján készült eszköz, ami egyesíti magában az emelőlift és az állítólift tulajdonságait. Ezáltal sokoldalúan és rugalmasan használható. Az emelőlift a gém cseréjével és lábtámasz felszerelésével átalakítható állítóliftté és fordítva. A mûvelet kb. 5 percet vesz igénybe. Különféle hálókkal ajánlják fürdetéshez, emeléshez. 

A szállító eszközök segítséget nyújtanak egyensúlyi és láb problémákkal küszködő betegek részére. A betegmozgató állvány a beteg és a segítő részére egyaránt biztonságosan lehetővé teszi ülő pozícióból való felállást. Egyszerű és biztonságos betegmozgatás.  A betegmozgató csökkenti  a leesés veszélyét és lehetővé teszi , hogy a gondozó munkáját  az ergonómiailag helyes pozícióban végezze.  A páciens számára biztonságos és védi a gondozó hátát is. Könnyen, zökkenőmentesen lehet vele közlekedni bármilyen felületen. A betegmozgató ágy fekvőbetegek, ill. idős személyek fürdetését és mozgatását segítő eszköz. A fekvőbeteget kézi emelés nélkül lehet az ágyból a fürdető ágyra helyezni, s a használattól függően fürdetni, vagy a kívánt helyre szállítani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Látássérült segédeszközök

Beszélő eszközök

Beszélő eszközök

Braille eszközök

Braille eszközök

 

Tájékozódó eszközök

tájékozódó eszközök

 

Lencsék, szemüvegek

lencsék, szemüvegek

Nagygombos eszközök

nagygombos eszközök

 

Olvasóeszközök

olvasóeszközök

 

Háztartási eszközök

háztartási eszközök

 

Szoftverek

szoftverek

 

 

Mozgássérült segédeszközök

Kerekesszékek

kerekesszékek

Mopedek

mopedek

Betegmozgató eszközök

betegmozgató eszközök

Járóeszközök

járóeszközök

Mozgásterápiás és sport eszközök

mozgásterápiás eszközök

Ortézisek, protézisek, lábbelik

ortézis

 

Berendezések lakásba, gépkocsiba

berendezések lakásba, gépkocsiba

Számítógépes eszközök

számítógépes eszközök

 

Hallássérült segédeszközök

Hallókészülék és kiegészítők

hallókészülék és kiegészítők

Telefon kiegészítők

telefon kiegészítők

Mobiltelefon kiegészítők

mobiltelefon kiegészítők

Szórakoztató elektronika kiegészítők

szórakoztató elektronika kiegészítők

 

Átviteli egységek

Átviteli egység

Kommunikációs rendszerek

kommunikációs rendszerek

Jelzőeszközök

jelzőeszközök

Cochleáris implantáció

cochleáris implantáció

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer