Ügyintézés

Kérdések foglalkoztatják a megváltozott munkaképesség vagy a megváltozott munkaképességgel való foglalkoztatás feltételeivel, az eljárás menetével, a szükséges teendőkkel kapcsolatban ?

Nehezen találja meg az Önt érintő eljárásokkal, az igénybe vehető támogatásokkal, az ellátások és a munkavállallás feltételeivel  kapcsolatos jogszabályokat, tájékoztatókat ?

Segítségünkkel könnyebben eligazodhat a szükséges információk között, mert nálunk egy helyen, rendszerezve, összegyűjtve találhatja meg őket !

Tovább

Segédeszközök

Nehezen tud eligazodni a különféle gyártók és forgalmazók termékei között?

Segítséget nyújtunk a megfelelő és  kedvező árú eszköz megtalálásában, az ajánlatok összehasonlításában !

Megtalálható a mozgás, járás vagy hallássérültek életét segítő termékek teljessége, a lakóhelyéhez legközelebbi, és a legkedvezőbb árakat kínáló forgalmazó.

A társadalombiztosítás által támogatottan beszerezhető segédeszközökről  tájékoztat  az Online Segédeszköz Jegyzék (SEJK).

Tovább       SEJK

Álláskeresés

Megváltozott munkaképességűként szeretne elhelyezkedni, de nem talál megfelelő információforrást a lehetőségekről ?

Szeretne többet tudni a szóba jöhető munkáltatókról, az Ön adottságaihoz, tapasztalataihoz, lakóhelyéhez illeszkedő lehetőséget könnyebben kiválasztani ?

Bemutatjuk az ország egyes megyéiben és nagyobb településein a megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatásával foglalkozó cégeket, alapítványokat, szervezeteket, és az általuk nyújtott munkalehetőségeket.

Tovább

Céljaink

Hiánypótló funkciót kívánunk betölteni. Célunk a megváltozott munkaképességű, illetve mozgássérült, látássérült vagy hallássérült olvasók segítése, akik főleg álláskeresésük során, vagy segédeszköz vásárlás tervezésekor információt keresnek a gyors és helyes döntéshez. Ezeket az információkat jelenleg nehezen találhatjuk meg, ezért úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük azokat egy átfogó áttekintést adó módon. A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására akkreditációval rendelkező foglalkoztatókra, és az általuk meghirdetett állásokra vonatkozó információt igyekszünk egy helyen elérhetővé tenni. Emellett a  ma már rendelkezésre álló nagyon sokféle segédeszközt is rengeteg forgalmazó kínálja. Úgy gondoltuk, hogy célszerű ezeket is egy helyre gyűjteni, hogy a  termékekre és az árakra vonatkozó információ gyorsan áttekinthető legyen az összehasonlítás, és a funkcionálisan és ár szempontjából legmegfelelőbb termék megtalálása érdekében. Emellett megtalálható az ügyintézés, munkához jutás,segítségnyújtás és kapcsolatteremtés szempontjából fontos intézmények, szervezetek és közösségek elérhetősége.

 

 

Kérjük, támogassa a Kerek Világ Alapítványt adója 1%-ával!
Adószámunk: 19031628-1-02
 

 

 

Kerek Világ Fogyatékkal Élők Nappali Szociális Intézménye

 

A Kerek Világ Fogyatékkal Élők Nappali Szociális Intézete célja sérült gyerekek és felnőttek komplex gondozása és fejlesztése 3 éves kortól, nappali ellátás keretei között. Jelenleg három csoport ellátását biztosítjuk intézményünkön belül.

Az első csoportban halmozottan fogyatékos, óvodás korú gyerekek folyamatos konduktív pedagógiai és gyógypedagógiai fejlesztése történik, kiegészítve a számukra megfelelő terápiákkal. A tanköteles kort elérve oktatásuk-nevelésük a Kerek Világ Általános Iskola képességeiknek legmegfelelőbb iskolai csoportjában folytatódhat: fejlesztő felkészítő osztályban, értelmileg akadályozottak osztályában vagy tanulásban akadályozottak osztályában. Komoly hangsúlyt helyezünk a mozgásfejlesztésre, a habilitációra.

 A második csoportban súlyosan-halmozottan sérült gyerekek fejlesztő felkészítésben teljesítik tankötelezettségüket, egyéni és csoportos foglalkozások keretében. Az értelmi, mentális, fizikai fejlesztés és valamennyi terápia azt a célt szolgálja, hogy a külvilágból minél több oldalról érkező ingerek (hallási, látási, tapintási, zenei, érzelmi) felerősítsék egymást.

A harmadik csoportot mozgáskorlátozott felnőttek alkotják, akiket tanulmányaik befejezése után pályázati programjainkon és rehabilitációs foglalkoztatónkon keresztül a munkaerőpiacon történő megjelenésben támogatunk. Segítséget nyújtunk önképzésük, tanfolyamokon való részvételük és szabadidős tevékenységük megszervezésében. A terápiás lehetőségeket természetesen ők is igénybe veszik.
 

Elérhetőségünk:

Felnőtt intézmény - Pécs, Krisztina tér 9.

Bodor Andrea
Tel.: 06-72-510-817
Cím: 7632 Pécs, Krisztina tér 9.
Email: kerek.vilag.alapitvany@gmail.com

Gyermek intézmény - Pécs, Gesztenyés u. 2

Schneider-Király Kinga
Tel.: 06-20-400-6714
Cím: 7632 Pécs, Gesztenyés u. 2.
Email: kerek.vilag.alapitvany@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Látássérült segédeszközök

Beszélő eszközök

Beszélő eszközök

Braille eszközök

Braille eszközök

 

Tájékozódó eszközök

tájékozódó eszközök

 

Lencsék, szemüvegek

lencsék, szemüvegek

Nagygombos eszközök

nagygombos eszközök

 

Olvasóeszközök

olvasóeszközök

 

Háztartási eszközök

háztartási eszközök

 

Szoftverek

szoftverek

 

 

Mozgássérült segédeszközök

Kerekesszékek

kerekesszékek

Mopedek

mopedek

Betegmozgató eszközök

betegmozgató eszközök

Járóeszközök

járóeszközök

Mozgásterápiás és sport eszközök

mozgásterápiás eszközök

Ortézisek, protézisek, lábbelik

ortézis

 

Berendezések lakásba, gépkocsiba

berendezések lakásba, gépkocsiba

Számítógépes eszközök

számítógépes eszközök

 

Hallássérült segédeszközök

Hallókészülék és kiegészítők

hallókészülék és kiegészítők

Telefon kiegészítők

telefon kiegészítők

Mobiltelefon kiegészítők

mobiltelefon kiegészítők

Szórakoztató elektronika kiegészítők

szórakoztató elektronika kiegészítők

 

Átviteli egységek

Átviteli egység

Kommunikációs rendszerek

kommunikációs rendszerek

Jelzőeszközök

jelzőeszközök

Cochleáris implantáció

cochleáris implantáció

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer