Ügyintézés

Kérdések foglalkoztatják a megváltozott munkaképesség vagy a megváltozott munkaképességgel való foglalkoztatás feltételeivel, az eljárás menetével, a szükséges teendőkkel kapcsolatban ?

Nehezen találja meg az Önt érintő eljárásokkal, az igénybe vehető támogatásokkal, az ellátások és a munkavállallás feltételeivel  kapcsolatos jogszabályokat, tájékoztatókat ?

Segítségünkkel könnyebben eligazodhat a szükséges információk között, mert nálunk egy helyen, rendszerezve, összegyűjtve találhatja meg őket !

Tovább

Segédeszközök

Nehezen tud eligazodni a különféle gyártók és forgalmazók termékei között?

Segítséget nyújtunk a megfelelő és  kedvező árú eszköz megtalálásában, az ajánlatok összehasonlításában !

Megtalálható a mozgás, járás vagy hallássérültek életét segítő termékek teljessége, a lakóhelyéhez legközelebbi, és a legkedvezőbb árakat kínáló forgalmazó.

A társadalombiztosítás által támogatottan beszerezhető segédeszközökről  tájékoztat  az Online Segédeszköz Jegyzék (SEJK).

Tovább       SEJK

Álláskeresés

Megváltozott munkaképességűként szeretne elhelyezkedni, de nem talál megfelelő információforrást a lehetőségekről ?

Szeretne többet tudni a szóba jöhető munkáltatókról, az Ön adottságaihoz, tapasztalataihoz, lakóhelyéhez illeszkedő lehetőséget könnyebben kiválasztani ?

Bemutatjuk az ország egyes megyéiben és nagyobb településein a megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatásával foglalkozó cégeket, alapítványokat, szervezeteket, és az általuk nyújtott munkalehetőségeket.

Tovább

Céljaink

Hiánypótló funkciót kívánunk betölteni. Célunk a megváltozott munkaképességű, illetve mozgássérült, látássérült vagy hallássérült olvasók segítése, akik főleg álláskeresésük során, vagy segédeszköz vásárlás tervezésekor információt keresnek a gyors és helyes döntéshez. Ezeket az információkat jelenleg nehezen találhatjuk meg, ezért úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük azokat egy átfogó áttekintést adó módon. A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására akkreditációval rendelkező foglalkoztatókra, és az általuk meghirdetett állásokra vonatkozó információt igyekszünk egy helyen elérhetővé tenni. Emellett a  ma már rendelkezésre álló nagyon sokféle segédeszközt is rengeteg forgalmazó kínálja. Úgy gondoltuk, hogy célszerű ezeket is egy helyre gyűjteni, hogy a  termékekre és az árakra vonatkozó információ gyorsan áttekinthető legyen az összehasonlítás, és a funkcionálisan és ár szempontjából legmegfelelőbb termék megtalálása érdekében. Emellett megtalálható az ügyintézés, munkához jutás,segítségnyújtás és kapcsolatteremtés szempontjából fontos intézmények, szervezetek és közösségek elérhetősége.

 

 

Kérjük, támogassa a Kerek Világ Alapítványt adója 1%-ával!
Adószámunk: 19031628-1-02
 

 

 

Érzékenyítő szolgáltatás

 

Alapítványunk a kezdetek óta törekszik arra, hogy megmutassa azokat az értékeket, azt a lelki tőkét, amelyeket sérült társaink birtokolnak, s amelyben joggal lehetnek példaképeink.  Esélyegyenlőségi – érzékenyítő munkánk egyik fő célja a szemléletformálás, az előítéletek oldása. Tevékenységünk mindig a változó igényekhez igazodott: végeztünk akadálymentesítési felmérést, tanácsadást, tartottunk élményalapú képzéseket, tréningeket. 2016 óta leggyakrabban esélyórákra, workshopokra és élő könyvtári alkalmakra kapunk meghívást.

Tapasztalataink azt mutatják, hogy sokan azért kerülik a fogyatékossággal élőket, mert nem tudják, hogyan lépjenek kapcsolatba velük, hogyan lehet természetesen, fesztelenül viselkedni a társaságukban. Kevesen vállalkoznak az óvodai, iskolai integrálásukra, és félve alkalmazzák munkahelyeken őket. Az előítéletek oldásában kiemelt szerepe van mind a személyes tapasztalatoknak, mind pedig a fogyatékosság fogalmához kapcsolódó ismeretek tisztázásának.

Érzékenyítésünk fontos célkitűzése, hogy a résztvevők praktikus ismeretekhez jussanak és gyakorolják a sérültekkel való kommunikációt.

Érzékenyítő csoportunkat látássérült, Asperger-szindrómás, mozgássérült kollégáink alkotják. Mindegyikük dolgozik, teljes életet él. Többen is diplomások, informatikai, bölcsész, szociális területen végeztek. Felkészültségük és érintettségük, tapasztalataik teszik hitelessé az érzékenyítést, és tabuk nélkül válaszolnak a résztvevők személyesebb kérdéseire is. Beszélgetünk az önellátás, a közlekedés, a tanulás – munkavállalás, szabad idős tevékenységek és társas kapcsolatok nehézségeiről és lehetőségeiről is. Ismertetünk olyan mindennapi negatív példákat is, amelyek bántóak, kirekesztőek, s így a be- és elfogadást jelentősen megnehezítőek lehetnek. Nagyon fontos, hogy a fogyatékosság egy állapot, és gyakran nem vesszük észre mögötte az embert: személyiségét, erősségeit, képességeit, stb.

Szemléletformáló workshopjainkat konkrét tematikák mentén végezzük, és folyamatosan fejlesztjük, újragondoljuk. Az alkalmak oldott, játékos légkörben zajlanak, és rugalmasan igazodnak a helyszíni adottságokhoz, a résztvevők életkorához, tapasztalataihoz.

Érzékenyítő csoportunk tagjai a fogyatékkal élők helyzetébe, mindennapjaiba engednek bepillantást. A személyes beszélgetések lehetőséget teremtenek arra, hogy az elutasítás helyett az elfogadás kerüljön előtérbe.

 


Elérhetőségünk:

Herczeg Zsuzsanna
Tel.: 06-20-400-67-17
Cím: 7632 Pécs, Krisztina tér 9.
Email: kerek.vilag.alapitvany@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Látássérült segédeszközök

Beszélő eszközök

Beszélő eszközök

Braille eszközök

Braille eszközök

 

Tájékozódó eszközök

tájékozódó eszközök

 

Lencsék, szemüvegek

lencsék, szemüvegek

Nagygombos eszközök

nagygombos eszközök

 

Olvasóeszközök

olvasóeszközök

 

Háztartási eszközök

háztartási eszközök

 

Szoftverek

szoftverek

 

 

Mozgássérült segédeszközök

Kerekesszékek

kerekesszékek

Mopedek

mopedek

Betegmozgató eszközök

betegmozgató eszközök

Járóeszközök

járóeszközök

Mozgásterápiás és sport eszközök

mozgásterápiás eszközök

Ortézisek, protézisek, lábbelik

ortézis

 

Berendezések lakásba, gépkocsiba

berendezések lakásba, gépkocsiba

Számítógépes eszközök

számítógépes eszközök

 

Hallássérült segédeszközök

Hallókészülék és kiegészítők

hallókészülék és kiegészítők

Telefon kiegészítők

telefon kiegészítők

Mobiltelefon kiegészítők

mobiltelefon kiegészítők

Szórakoztató elektronika kiegészítők

szórakoztató elektronika kiegészítők

 

Átviteli egységek

Átviteli egység

Kommunikációs rendszerek

kommunikációs rendszerek

Jelzőeszközök

jelzőeszközök

Cochleáris implantáció

cochleáris implantáció

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer