Ügyintézés

Kérdések foglalkoztatják a megváltozott munkaképesség vagy a megváltozott munkaképességgel való foglalkoztatás feltételeivel, az eljárás menetével, a szükséges teendőkkel kapcsolatban ?

Nehezen találja meg az Önt érintő eljárásokkal, az igénybe vehető támogatásokkal, az ellátások és a munkavállallás feltételeivel  kapcsolatos jogszabályokat, tájékoztatókat ?

Segítségünkkel könnyebben eligazodhat a szükséges információk között, mert nálunk egy helyen, rendszerezve, összegyűjtve találhatja meg őket !

Tovább

Segédeszközök

Nehezen tud eligazodni a különféle gyártók és forgalmazók termékei között?

Segítséget nyújtunk a megfelelő és  kedvező árú eszköz megtalálásában, az ajánlatok összehasonlításában !

Megtalálható a mozgás, járás vagy hallássérültek életét segítő termékek teljessége, a lakóhelyéhez legközelebbi, és a legkedvezőbb árakat kínáló forgalmazó.

A társadalombiztosítás által támogatottan beszerezhető segédeszközökről  tájékoztat  az Online Segédeszköz Jegyzék (SEJK).

Tovább       SEJK

Álláskeresés

Megváltozott munkaképességűként szeretne elhelyezkedni, de nem talál megfelelő információforrást a lehetőségekről ?

Szeretne többet tudni a szóba jöhető munkáltatókról, az Ön adottságaihoz, tapasztalataihoz, lakóhelyéhez illeszkedő lehetőséget könnyebben kiválasztani ?

Bemutatjuk az ország egyes megyéiben és nagyobb településein a megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatásával foglalkozó cégeket, alapítványokat, szervezeteket, és az általuk nyújtott munkalehetőségeket.

Tovább

Céljaink

Hiánypótló funkciót kívánunk betölteni. Célunk a megváltozott munkaképességű, illetve mozgássérült, látássérült vagy hallássérült olvasók segítése, akik főleg álláskeresésük során, vagy segédeszköz vásárlás tervezésekor információt keresnek a gyors és helyes döntéshez. Ezeket az információkat jelenleg nehezen találhatjuk meg, ezért úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük azokat egy átfogó áttekintést adó módon. A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására akkreditációval rendelkező foglalkoztatókra, és az általuk meghirdetett állásokra vonatkozó információt igyekszünk egy helyen elérhetővé tenni. Emellett a  ma már rendelkezésre álló nagyon sokféle segédeszközt is rengeteg forgalmazó kínálja. Úgy gondoltuk, hogy célszerű ezeket is egy helyre gyűjteni, hogy a  termékekre és az árakra vonatkozó információ gyorsan áttekinthető legyen az összehasonlítás, és a funkcionálisan és ár szempontjából legmegfelelőbb termék megtalálása érdekében. Emellett megtalálható az ügyintézés, munkához jutás,segítségnyújtás és kapcsolatteremtés szempontjából fontos intézmények, szervezetek és közösségek elérhetősége.

 

 

Kérjük, támogassa a Kerek Világ Alapítványt adója 1%-ával!
Adószámunk: 19031628-1-02
 

 

Felső végtag protézis

 

A felső végtag hiánya tulajdonképpen a felső végtag bármely részét érintheti. Egyes esetekben csak esztétikai pótlásra van lehetőség, amikor az amputált személy adottságai (csonkproblémák, csonkhosszúság, stb.) nem teszik lehetővé a mechanikus vagy az elektromos vezérlést.

A mechanikus vezérlésű protézisek vállszalag, vagy fém bovden közreműködésével mozgathatók a váll ízülete segítségével.

Az elektromos vezérlésű felső végtag pótlások szenzorokkal érzékelik az egy-egy izomcsoport megfeszítésével keletkező myo-szignálokat. Ezek az impulzusok adnak jelet a protézisbe épített kis-ízületek mozgatásához, melyhez az erre a célra szolgáló kisméretű akkumulátor biztosít energiát. A páciens ergo-terapeuta segítségével tanulhatja meg a végtag pótlás működtetését.

Az alkar hiánya esetén az alábbi technikai megoldások léteznek:

passzív, csak kozmetikai pótlások,
aktív mechanikus, testi energiával működtetett protézisek,
myo-elektromos protézisek,
bionikus protézis rendszerek.
Az alkar amputáltak kozmetikai ellátását könnyűsúlyú műgyantából készült egyszerű protézisek jelentik, melyek kozmetikai kesztyűvel vannak ellátva. Ezek külső megjelenésükben igyekeznek hasonló képet, formát, színt megjeleníteni, mint a viselő ellen-oldali végtagja, tekintettel az amputált személy bőrszín sajátosságaira, nemére és méreteire.

Ezek az alkari művégtagok funkció nélküliek, a hiányt pótolják és az esztétikai/kozmetikai igények kielégítésére szolgálnak.

 

 

Karprotézis vállcsonkra
Karprotézis vállcsonkra

 

Vállhúzós karprotézis vállcsonkra

Indikáció:Felkar veleszületett vagy szerzett hiánya.Teljes felső végtag hiány esetén a vállöv egy része marad csak meg, az ízületi vápa mentén történik az amputáció.  Ebben az esetben speciális vállízületi tokot készítünk, melyhez kapcsolódik a kozmetikai felkar, könyök ízület, alkari rész, és a protézis kéz.  Az esetek többségében ezek döntően kozmetikai pótlások és kevésbé funkcionális protézisek.  Ezek a protézisek döntően a testkép helyreállítását szolgálják, lehetővé teszik, hogy az amputált személy megfelelő módon viselhessen felső ruházatot, fontos szempont, hogy a viselt protézis megelőzi a gerinc oldalirányú deformálódását

 

 

Vállhúzós protézis felkarcsonkra
Vállhúzós protézis felkarcsonkra

 

Vállhúzós protézis felkarcsonkra

A felső végtag könyök feletti részében bekövetkezett csonkolás esetében a lehetőségek korlátozottabbak.  Ebben az esetben ugyanis már több ízületet kell pótolni és mozgatni; vagy mechanikusan, vagy elektromosan kell külön-külön vezérelhetően megoldani a kézfej, a csukló és a könyök mozgatását. A vállhúzós rendszerű felső végtagprotézisek sajátossága, hogy az amputált személynek a meglévő vállizomzata segítségével kell megfelelő mozdulatokat előidéznie ahhoz, hogy a protézis könyök ízületét, vagy magát a mechanikus kezet mozgassa.Ebben az esetben a könyök ízület hajlítása-nyújtása, illetve a protézis kéz opponáló, azaz fogó, nyitó/záró mozgatása válik lehetővé.Indikáció: alkar és felkar veleszületett vagy szerzett hiánya esetén.

 

 

Alkar protézis
Alkar protézis

 

Alkarprotézisek kéz és alkar amputáltak számára

Indikáció: Kéz és alkar veleszületett vagy szerzett hiánya. A protézis tok bőrbarát akrilgyantából készül, illetve külső borítása könnyű súlyú szénszálas erősítésű. A tok az olecranon fölött kerül felfüggesztésre, a felhelyezését csőharisnya könnyíti. A kéz pótlása passzív, daktiloszkopikus kesztyűvel és az abban elhelyezett hab töltőkézzel valósul meg.

 

 

Aktív kézprotézis
Aktív kézprotézis

 

Aktív ujj- és kézprotézisek

Az X-Finger protézis a világ első aktív funkcióval ellátott mechanikus vezérlésű ujj- és kézpótlása.Ez a speciális protézis lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a meglévő ujj-, illetve kézrészre csatlakoztatva képes legyen az ujjak egyidejű hajlítására és nyújtására, a protézissel történő fogásra és különféle tárgyak megtartására és használatára egyaránt.A vázszerkezetre kozmetikai, élethű borítás is készíthető, mely az esztétikai igényeket is képes kielégíteni.Testi erővel működtethető – Mivel a termék mechanikusan, testi erővel működtethető, így nincs szükség semmilyen külső energiaforrásra (pl. akkumulátor). A meglévő ujj részekre felhelyezett alkatrészek segítségével, mozgathatóvá vállnak a párhuzamosan elhelyezkedő protézis ujjak is, melyeket az amputált személy direkt módon irányíthat.Az X-Finger rendszer segítségével, amennyiben a kéz területén maradt számottevő, mozgásra képes ujjrész, lehetővé válhat akár több ujj egyidejű funkcionális pótlása is, melyet a kézamputált személy megfelelő kontroll és tanulás mellett mozgatni képes.

 

 

Forgalmazók   

     

                    Orto Reha Kft                  Orto Profil Kft

 

                    Gysgy-Reha Kft             Rehab Észak Kft

 

                      Otto Bock Hungária Kft                Rehab Kelet Kft

 

 

 

Látássérült segédeszközök

Beszélő eszközök

Beszélő eszközök

Braille eszközök

Braille eszközök

 

Tájékozódó eszközök

tájékozódó eszközök

 

Lencsék, szemüvegek

lencsék, szemüvegek

Nagygombos eszközök

nagygombos eszközök

 

Olvasóeszközök

olvasóeszközök

 

Háztartási eszközök

háztartási eszközök

 

Szoftverek

szoftverek

 

 

Mozgássérült segédeszközök

Kerekesszékek

kerekesszékek

Mopedek

mopedek

Betegmozgató eszközök

betegmozgató eszközök

Járóeszközök

járóeszközök

Mozgásterápiás és sport eszközök

mozgásterápiás eszközök

Ortézisek, protézisek, lábbelik

ortézis

 

Berendezések lakásba, gépkocsiba

berendezések lakásba, gépkocsiba

Számítógépes eszközök

számítógépes eszközök

 

Hallássérült segédeszközök

Hallókészülék és kiegészítők

hallókészülék és kiegészítők

Telefon kiegészítők

telefon kiegészítők

Mobiltelefon kiegészítők

mobiltelefon kiegészítők

Szórakoztató elektronika kiegészítők

szórakoztató elektronika kiegészítők

 

Átviteli egységek

Átviteli egység

Kommunikációs rendszerek

kommunikációs rendszerek

Jelzőeszközök

jelzőeszközök

Cochleáris implantáció

cochleáris implantáció

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer