Ügyintézés

Kérdések foglalkoztatják a megváltozott munkaképesség vagy a megváltozott munkaképességgel való foglalkoztatás feltételeivel, az eljárás menetével, a szükséges teendőkkel kapcsolatban ?

Nehezen találja meg az Önt érintő eljárásokkal, az igénybe vehető támogatásokkal, az ellátások és a munkavállallás feltételeivel  kapcsolatos jogszabályokat, tájékoztatókat ?

Segítségünkkel könnyebben eligazodhat a szükséges információk között, mert nálunk egy helyen, rendszerezve, összegyűjtve találhatja meg őket !

Tovább

Segédeszközök

Nehezen tud eligazodni a különféle gyártók és forgalmazók termékei között?

Segítséget nyújtunk a megfelelő és  kedvező árú eszköz megtalálásában, az ajánlatok összehasonlításában !

Megtalálható a mozgás, járás vagy hallássérültek életét segítő termékek teljessége, a lakóhelyéhez legközelebbi, és a legkedvezőbb árakat kínáló forgalmazó.

A társadalombiztosítás által támogatottan beszerezhető segédeszközökről  tájékoztat  az Online Segédeszköz Jegyzék (SEJK).

Tovább       SEJK

Álláskeresés

Megváltozott munkaképességűként szeretne elhelyezkedni, de nem talál megfelelő információforrást a lehetőségekről ?

Szeretne többet tudni a szóba jöhető munkáltatókról, az Ön adottságaihoz, tapasztalataihoz, lakóhelyéhez illeszkedő lehetőséget könnyebben kiválasztani ?

Bemutatjuk az ország egyes megyéiben és nagyobb településein a megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatásával foglalkozó cégeket, alapítványokat, szervezeteket, és az általuk nyújtott munkalehetőségeket.

Tovább

Céljaink

Hiánypótló funkciót kívánunk betölteni. Célunk a megváltozott munkaképességű, illetve mozgássérült, látássérült vagy hallássérült olvasók segítése, akik főleg álláskeresésük során, vagy segédeszköz vásárlás tervezésekor információt keresnek a gyors és helyes döntéshez. Ezeket az információkat jelenleg nehezen találhatjuk meg, ezért úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük azokat egy átfogó áttekintést adó módon. A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására akkreditációval rendelkező foglalkoztatókra, és az általuk meghirdetett állásokra vonatkozó információt igyekszünk egy helyen elérhetővé tenni. Emellett a  ma már rendelkezésre álló nagyon sokféle segédeszközt is rengeteg forgalmazó kínálja. Úgy gondoltuk, hogy célszerű ezeket is egy helyre gyűjteni, hogy a  termékekre és az árakra vonatkozó információ gyorsan áttekinthető legyen az összehasonlítás, és a funkcionálisan és ár szempontjából legmegfelelőbb termék megtalálása érdekében. Emellett megtalálható az ügyintézés, munkához jutás,segítségnyújtás és kapcsolatteremtés szempontjából fontos intézmények, szervezetek és közösségek elérhetősége.

 

 

Kérjük, támogassa a Kerek Világ Alapítványt adója 1%-ával!
Adószámunk: 19031628-1-02
 

 

Felső végtag ortézis

 

A felső végtag működőképessége alapvetően meghatározza az ember kézzel végzett tevékenységeit. Abban az esetben, ha a felső végtag bármely ízületében gyulladásos eredetű betegség, sérülés következik be, akkor igen korlátozottá válik bárminemű manipulatív funkció.

Leggyakrabban szerzett ortopédiai elváltozások, különféle degeneratív megbetegedések fordulnak elő, illetve a felső végtagot ért traumás sérülések szorulnak ellátásra. Ide soroljuk az ízületek kopását, a szalagok és izmok sérüléseit, illetve a felső végtagot alkotó csontok töréseit is.

Ezek ellátására a leggyakrabban az ízületi rögzítők (váll, felkar, könyök, alkar, csukló, kéz) és a különféle támasztó funkcióval ellátott, stabilizáló felső végtagi ortézisek szolgálnak.

Ha nem is túl gyakran, de előfordulhat a felső végtag részleges vagy teljes bénulása, ezen esetek ellátására a különféle korrekciós, rögzítő és tehermentesítő ortéziseinket ajánljuk.

A rögzítő funkcióval rendelkező termékek esetén a műanyag, illetve a sínezettel ellátott textil rögzítők a meghatározó alapanyagok a felső végtag ortéziseknél.

 

 

Csukló ortézis
Kéz ortézis

Kéz ortézis

A kéz és csukló ízületek esetében kialakulhat heveny vagy elhúzódó ízületi gyulladás főleg mechanikai hatások miatt fokozatosan évek, évtizedek alatt, illetve sérülések alkalmával is kialakulhatnak hosszabb kezelést igénylő elváltozások.

A gyulladások a teherviselő ízületi felszíneket érintik elsősorban, amelynek során az ízületi belhártya gyulladása, az ízületi folyadék felszaporodása is jelentkezhet. Az ízület fájdalmas duzzanata, mozgásra jelentkező és fokozódó fájdalma, valamint a mozgásterjedelem beszűkülése jelentkezhet.

A csuklóízület gyulladása esetén annak mozgatása, hajlítása, forgatása, valamint a hüvelykujj mozgatása lehet korlátozott illetve fájdalmas.

A leginkább javasolt kezelési megoldás a rögzítő, támasztó vagy a szabad mozgásokat, mozgástartományt korlátozó, sínezettel ellátott ortézis alkalmazása, amely tehermentesíti a gyulladt, vagy sérült ízületet. A panasz súlyosságától függ a merevítés típusa, amely lehet:

Nem merevített, a mozgásterjedelem kis mértékben korlátozott
Műanyaggal merevített, a mozgásterjedelem közepesen korlátozott
Fémmel merevített, a mozgásterjedelem teljesen korlátozott

A kéz ortézisek általában méretsorozatos termékek, így a megfelelő ortézis kiválasztás a csukló körmérete alapján történik. Ezek az ortézisek rugalmas szövetből készülnek és a tenyér felől merevítéssel vannak ellátva. Súlyosabb esetben egyedi mintavételezéssel, kifejezetten a páciens méreteire készül a rögzítő, korrigáló vagy merevítő ortézis, amely teljesen műanyagból készül és tépőzáras pántok segítségével lehet pontosan rögzíteni.

 

 

Könyök ortézis
Könyök ortézis

Könyök ortézis

A könyökízület esetében kialakulhat porckopás, heveny vagy elhúzódó ízületi gyulladás főleg mechanikai hatások miatt fokozatosan évek, évtizedek alatt, illetve sérülések alkalmával is kialakulhatnak hosszabb kezelést igénylő elváltozások.

A porckopás a teherviselő ízületi felszíneket érinti elsősorban, amelynek során az ízületi belhártya gyulladása, az ízületi folyadék felszaporodása is jelentkezhet. Az ízület fájdalmas duzzanata, később deformációja, mozgásra fokozódó fájdalom, mely főleg a mozgás kezdetekor erős, és a mozgásterjedelem beszűkülése jellemzik. A könyökízület esetén az alkar hajlítása, hátrafeszítése, kifordítása és befordítása lehet korlátozott illetve fájdalmas.

A leginkább javasolt kezelési megoldás a rögzítő, támasztó vagy a szabad mozgásokat, mozgástartományt korlátozó, sínezettel ellátott ortézis alkalmazása, amely tehermentesíti a gyulladt, vagy sérült ízületet.

 

 

Váll ortézis
Váll ortézis

Felkar és váll ortézis

A leggyakoribb sérülések közé soroljuk a felső végtagon belül a váll ízületet ért sérüléseket, ficamokat, rándulásokat. A sérülés jellegét tekintve fontos a szakorvos által meghatározott kezelés módja.

Ezen belül a legtöbb vállízületet/felkart ért traumás sérülések ellátására a váll-felkar ortézisek jelenthetik a segédeszköz ellátás alapjait. A váll-ízületet ilyenkor merev, körkörös rögzítővel stabilizáljuk, melyet tépőzár segítségével tartunk fent a végtagon.

Amennyiben szükségessé válik a vállízület, a felkar, vagy az alkar tehermentesítése, a különféle karhevedereket, egy vagy több részes kartartók ajánlhatók.

A vállsérüléseken belül gyakori a kulcscsont sérülés vagy törés is, amely esetén igen nehéz a kezelés, rögzítés, hiszen a sérült csontot nem lehet gipszelni. A legjobb gyógymód az, ha nyugalomba helyezzük a sérült testrészt. Ehhez nyújthat segítséget az egész felső végtagot nyugalomba helyező humerus rögzítő. A váll és felkar rögzítők közül a műanyagból készült eszközök mereven rögzítenek, de vannak kifejezetten csak a felkart, illetve kifejezetten csak a vállízületet rögzítő tokok is. A szövetből készült rögzítők gumírozott anyagból készülnek és rugalmasságuk révén némileg hagyják mozogni az adott testrészt.  A méretsorozatos ortézisek esetében a megfelelő körméretek meghatározása után kerül sor a megfelelő méretű ortézis kiválasztására. Az egyedileg gyártott ortézisek esetében az egyedi méret és mintavétel után készítjük el a megfelelő eszközt.

 

 

Forgalmazók

 

                Medorto Kft            Rehab Kelet Kft 

 

                 FKI Nonprofit Kft            Vital-Pro Kft

 

                 Beyr Medical Bt              Rex-San Kft

 

               LBT Kft             Rehab Zrt

 

                 Promobil Rt              Orto Profil Kft

 

                 Meyra Kft                Ready Medizintechnik Kft      

 

                Korzet Kft        Laser Medical Kft

 

                  Salus Ortopédtechnika Kft         Orto Reha Kft  

 

                   Va-Bó 1996 Kft          Otto Bock Hungária Kft       

 

               Szekszárd-Med Medigor Bt      Medica Humana Kft

 

                  Príma-Protetika Kft             Medident Kft

           

              Lajta Medical Kft        Rehab Észak Kft

 

                 Kristófy Kft               Bükkös Egészségtár Kft

 

                  Otto Bock Hungária Kft           Rehab Rába Kft

 

                  P & P Provision Kft

 

 

 

Látássérült segédeszközök

Beszélő eszközök

Beszélő eszközök

Braille eszközök

Braille eszközök

 

Tájékozódó eszközök

tájékozódó eszközök

 

Lencsék, szemüvegek

lencsék, szemüvegek

Nagygombos eszközök

nagygombos eszközök

 

Olvasóeszközök

olvasóeszközök

 

Háztartási eszközök

háztartási eszközök

 

Szoftverek

szoftverek

 

 

Mozgássérült segédeszközök

Kerekesszékek

kerekesszékek

Mopedek

mopedek

Betegmozgató eszközök

betegmozgató eszközök

Járóeszközök

járóeszközök

Mozgásterápiás és sport eszközök

mozgásterápiás eszközök

Ortézisek, protézisek, lábbelik

ortézis

 

Berendezések lakásba, gépkocsiba

berendezések lakásba, gépkocsiba

Számítógépes eszközök

számítógépes eszközök

 

Hallássérült segédeszközök

Hallókészülék és kiegészítők

hallókészülék és kiegészítők

Telefon kiegészítők

telefon kiegészítők

Mobiltelefon kiegészítők

mobiltelefon kiegészítők

Szórakoztató elektronika kiegészítők

szórakoztató elektronika kiegészítők

 

Átviteli egységek

Átviteli egység

Kommunikációs rendszerek

kommunikációs rendszerek

Jelzőeszközök

jelzőeszközök

Cochleáris implantáció

cochleáris implantáció

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer