Ügyintézés

Kérdések foglalkoztatják a megváltozott munkaképesség vagy a megváltozott munkaképességgel való foglalkoztatás feltételeivel, az eljárás menetével, a szükséges teendőkkel kapcsolatban ?

Nehezen találja meg az Önt érintő eljárásokkal, az igénybe vehető támogatásokkal, az ellátások és a munkavállallás feltételeivel  kapcsolatos jogszabályokat, tájékoztatókat ?

Segítségünkkel könnyebben eligazodhat a szükséges információk között, mert nálunk egy helyen, rendszerezve, összegyűjtve találhatja meg őket !

Tovább

Segédeszközök

Nehezen tud eligazodni a különféle gyártók és forgalmazók termékei között?

Segítséget nyújtunk a megfelelő és  kedvező árú eszköz megtalálásában, az ajánlatok összehasonlításában !

Megtalálható a mozgás, járás vagy hallássérültek életét segítő termékek teljessége, a lakóhelyéhez legközelebbi, és a legkedvezőbb árakat kínáló forgalmazó.

A társadalombiztosítás által támogatottan beszerezhető segédeszközökről  tájékoztat  az Online Segédeszköz Jegyzék (SEJK).

Tovább       SEJK

Álláskeresés

Megváltozott munkaképességűként szeretne elhelyezkedni, de nem talál megfelelő információforrást a lehetőségekről ?

Szeretne többet tudni a szóba jöhető munkáltatókról, az Ön adottságaihoz, tapasztalataihoz, lakóhelyéhez illeszkedő lehetőséget könnyebben kiválasztani ?

Bemutatjuk az ország egyes megyéiben és nagyobb településein a megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatásával foglalkozó cégeket, alapítványokat, szervezeteket, és az általuk nyújtott munkalehetőségeket.

Tovább

Céljaink

Hiánypótló funkciót kívánunk betölteni. Célunk a megváltozott munkaképességű, illetve mozgássérült, látássérült vagy hallássérült olvasók segítése, akik főleg álláskeresésük során, vagy segédeszköz vásárlás tervezésekor információt keresnek a gyors és helyes döntéshez. Ezeket az információkat jelenleg nehezen találhatjuk meg, ezért úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük azokat egy átfogó áttekintést adó módon. A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására akkreditációval rendelkező foglalkoztatókra, és az általuk meghirdetett állásokra vonatkozó információt igyekszünk egy helyen elérhetővé tenni. Emellett a  ma már rendelkezésre álló nagyon sokféle segédeszközt is rengeteg forgalmazó kínálja. Úgy gondoltuk, hogy célszerű ezeket is egy helyre gyűjteni, hogy a  termékekre és az árakra vonatkozó információ gyorsan áttekinthető legyen az összehasonlítás, és a funkcionálisan és ár szempontjából legmegfelelőbb termék megtalálása érdekében. Emellett megtalálható az ügyintézés, munkához jutás,segítségnyújtás és kapcsolatteremtés szempontjából fontos intézmények, szervezetek és közösségek elérhetősége.

 

 

Kérjük, támogassa a Kerek Világ Alapítványt adója 1%-ával!
Adószámunk: 19031628-1-02
 

 

Járóeszközök

 

A mozgásukban bármilyen okból ideiglenesen vagy tartósan akadályoztatott emberek számára számos segédeszköz létezik a helyváltoztatás megkönnyítésére. Ezek az eszközök nagy segítséget jelentenek a rászorultak és a családtagok számára egyaránt, lakáson belül és lakáson kívül. Növelik a beteg önállóságát, segítik az önálló mozgást.

A járóbotok sérült láb részleges tehermentesítésére, valamint a mozgáskoordinációs zavaroknál a járóképesség javítására szolgálnak. A  legkézenfekvőbb segítséget jelentik a mindennapi tevékenységek és járás segédeszközeként. Segítenek az egyensúly megtartásában. A járóbotot a fájdalmas alsó végtaggal ellentétes oldalon kell használni, így a testsúly nagyjából 15%-át levehetjük a beteg végtagról. A járás stabilizálásának eszköze, használható egy, vagy egyszerre a két támbot is.

Számtalan kialakítású járóbot létezik. Bal- és jobbkezes kivitelben is létezik. Hazánkban a műanyag T fogantyús járóbotok a legelterjedtebbek. A fogantyú relatív keskeny kivitele miatt a testsúly áthelyezés nem lehet túl hatékony hosszú távon, mivel a tenyér fájdalmát eredményezi. Ennél sokkal inkább megfelelőek az anatómiai fogantyús járóbotok, mivel a tenyér teljes felületére oszlik el a terhelés. Harmadik bottípus, a három és négy lábú járóbot, amelyet kifejezetten az egyensúlyozási zavarok korrekciójára fejlesztettek ki. Az alumínium botok és a fa botok azonos funkciójúak, de a fa járóbotok sokszor elegánsabbak. Nem feledkezhetünk meg a gyönyörű kivitelű dekor járóbotokról sem, amelyek eleganciát adnak használójuknak.

Célszerű állítható magasságú botot választani, mert ha a bot alacsonyan vagy épp ellenkezőleg, túl magasan van beállítva, akkor nem tölti be megfelelően a funkcióját. A bot végén található gumi szerepe csúszásmentes tapadás biztosítása, azonban könnyen elkopik. Botvég gumi éppen ezért külön is megvásárolható a gyógyászati segédeszköz szaküzletekben.

Ha a járóbotok már nem nyújtanak elég segítséget a biztonságos helyváltoztatásban, a sokkal nagyobb stabilitást adó járókeretek vagy a kerekekkel ellátott rollátorok segítenek. Az egyensúlyzavarral küszködő pácienseknek nem javasolt a bot használata. Járásbizonytalanság vagy fizikai gyengeség esetén inkább járókeretet vagy rollátort érdemes választani.  A járókeretek és a rollátorok is állítható magasságúak. Ezek a járást segít eszközök több ponton stabilan adnak megtámasztást, nagyfokú biztonságot jelentve használójuknak a lakásban és kültéren egyaránt.

Járókeretet a járás biztonságának fokozására használjuk, nehezen mozgó betegeknek, műtét után a mobilizáció kezdetén nyújt nagy segítséget. A járókeretet járás közben emelni kell az előrehaladáshoz, ezért olyan könnyű. Négy lába gumiban végződik, ezzel biztosítva a stabilitást. A járókeretek lehetnek fix vagy összecsukható kivitelűek. Magasságuk a használó testméretéhez állítható. Léteznek úgynevezett lépegető járókeretek, amiknek súlyát nem kell megemelni minden lépésnél. Ez nagy könnyebbség a legyengült betegek számára.

A rollátorok kerekeken guruló robosztusabb kivitelű eszközök, akár leülésre vagy tárgyak szállítására is alkalmasak. Mégis könnyű és összecsukható szerkezetek, amik szállíthatóak. Hasznos segítség a bevásárlásnál is, hiszen a kosarában kisebb csomag is szállítható. (5-6 kg.) A vázszerkezetre szerelt ülőke hosszabb járás után pihenési lehetőséget biztosít, a fékek pedig a biztonságot növelik. Létezik összecsukható változata is egyszerűbbé téve a tárolását, valamint némely változat járóbot tartóval is rendelkezik.

Mankóra azoknak az embereknek lehet szükségük, akik eltörik a lábukat, nem tudnak lábra állni, nem akarnak járókeretet használni. 

A hónaljmankó nem csak az alsó végtag terhelésének csökkentésére szolgál, hanem gyakorlatilag az érintett alsó végtagot helyettesíti. Alsó végtag sérülése, rendellenessége vagy hiánya esetén a 2 db hónaljmankó használata teljes tehermentesítést biztosít járás közben. A hónaljmankó lábainak magassága, és a markolat magassága  a beteg karhosszúságának megfelelően,  állítható lehet. 

A könyökmankó a járás stabilizálására, az alsó végtag terhelésének csökkentésére szolgál. Segítséget nyújt a biztonságos álláshoz és járáshoz. Felnőtt és gyermek kivitelben készül.    Magassága  állítható lehet.Olyan betegek számára ajánlott, akiknek az alsó végtagjaik ízületi kopása, gyulladása, bénulása során  a járás és a mozgás megerőltető. A könyökmankó enyhíti  a láb terhelését és könnyebb mozgást biztosít. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Látássérült segédeszközök

Beszélő eszközök

Beszélő eszközök

Braille eszközök

Braille eszközök

 

Tájékozódó eszközök

tájékozódó eszközök

 

Lencsék, szemüvegek

lencsék, szemüvegek

Nagygombos eszközök

nagygombos eszközök

 

Olvasóeszközök

olvasóeszközök

 

Háztartási eszközök

háztartási eszközök

 

Szoftverek

szoftverek

 

 

Mozgássérült segédeszközök

Kerekesszékek

kerekesszékek

Mopedek

mopedek

Betegmozgató eszközök

betegmozgató eszközök

Járóeszközök

járóeszközök

Mozgásterápiás és sport eszközök

mozgásterápiás eszközök

Ortézisek, protézisek, lábbelik

ortézis

 

Berendezések lakásba, gépkocsiba

berendezések lakásba, gépkocsiba

Számítógépes eszközök

számítógépes eszközök

 

Hallássérült segédeszközök

Hallókészülék és kiegészítők

hallókészülék és kiegészítők

Telefon kiegészítők

telefon kiegészítők

Mobiltelefon kiegészítők

mobiltelefon kiegészítők

Szórakoztató elektronika kiegészítők

szórakoztató elektronika kiegészítők

 

Átviteli egységek

Átviteli egység

Kommunikációs rendszerek

kommunikációs rendszerek

Jelzőeszközök

jelzőeszközök

Cochleáris implantáció

cochleáris implantáció

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer