Ügyintézés

Kérdések foglalkoztatják a megváltozott munkaképesség vagy a megváltozott munkaképességgel való foglalkoztatás feltételeivel, az eljárás menetével, a szükséges teendőkkel kapcsolatban ?

Nehezen találja meg az Önt érintő eljárásokkal, az igénybe vehető támogatásokkal, az ellátások és a munkavállallás feltételeivel  kapcsolatos jogszabályokat, tájékoztatókat ?

Segítségünkkel könnyebben eligazodhat a szükséges információk között, mert nálunk egy helyen, rendszerezve, összegyűjtve találhatja meg őket !

Tovább

Segédeszközök

Nehezen tud eligazodni a különféle gyártók és forgalmazók termékei között?

Segítséget nyújtunk a megfelelő és  kedvező árú eszköz megtalálásában, az ajánlatok összehasonlításában !

Megtalálható a mozgás, járás vagy hallássérültek életét segítő termékek teljessége, a lakóhelyéhez legközelebbi, és a legkedvezőbb árakat kínáló forgalmazó.

A társadalombiztosítás által támogatottan beszerezhető segédeszközökről  tájékoztat  az Online Segédeszköz Jegyzék (SEJK).

Tovább       SEJK

Álláskeresés

Megváltozott munkaképességűként szeretne elhelyezkedni, de nem talál megfelelő információforrást a lehetőségekről ?

Szeretne többet tudni a szóba jöhető munkáltatókról, az Ön adottságaihoz, tapasztalataihoz, lakóhelyéhez illeszkedő lehetőséget könnyebben kiválasztani ?

Bemutatjuk az ország egyes megyéiben és nagyobb településein a megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatásával foglalkozó cégeket, alapítványokat, szervezeteket, és az általuk nyújtott munkalehetőségeket.

Tovább

Céljaink

Hiánypótló funkciót kívánunk betölteni. Célunk a megváltozott munkaképességű, illetve mozgássérült, látássérült vagy hallássérült olvasók segítése, akik főleg álláskeresésük során, vagy segédeszköz vásárlás tervezésekor információt keresnek a gyors és helyes döntéshez. Ezeket az információkat jelenleg nehezen találhatjuk meg, ezért úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük azokat egy átfogó áttekintést adó módon. A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására akkreditációval rendelkező foglalkoztatókra, és az általuk meghirdetett állásokra vonatkozó információt igyekszünk egy helyen elérhetővé tenni. Emellett a  ma már rendelkezésre álló nagyon sokféle segédeszközt is rengeteg forgalmazó kínálja. Úgy gondoltuk, hogy célszerű ezeket is egy helyre gyűjteni, hogy a  termékekre és az árakra vonatkozó információ gyorsan áttekinthető legyen az összehasonlítás, és a funkcionálisan és ár szempontjából legmegfelelőbb termék megtalálása érdekében. Emellett megtalálható az ügyintézés, munkához jutás,segítségnyújtás és kapcsolatteremtés szempontjából fontos intézmények, szervezetek és közösségek elérhetősége.

 

 

Kérjük, támogassa a Kerek Világ Alapítványt adója 1%-ával!
Adószámunk: 19031628-1-02
 

 

 

Hallássérültek segédeszközei 

 

Hallásunk ki van szolgáltatva környezetünknek, amiben élünk. A minket körülvevő hangerő, környezeti zaj,kihat a hallásra és károsíthatja azt. Ezt bizonyítja a nagyothallással élők magas száma, adott gyárvárosok térségeiből. Kevesen tudják, hogy egy, egyszeri ártatlannak hitt durranás, például: durranó játék pisztoly, petárda, lövés, életre szóló halláskárosodást (zajártalom) okozhat. Hasonlóan káros zajterhelés éri fülünket utcai forgalomban, munkahelyeken (gyárak), szórakozóhelyeken (diszkó, koncert). Idegi halláscsökkenést okozhatnak még fertőző vírusos megbetegedések és bizonyos halláskárosító antibiotikum származékok is, oxigénhiány – ennek előfordulása ritkább. A hallás csökkenése minden embert érinthet, kortól-, nemtől-, munkától és szociális környezettől függetlenül.

Hallókészülékek jelentenek megoldást a halláskárosodás tüneteinek enyhítésében. Vannak fül mögé és a fülre szerelhető készülékek. A legmodernebb készülékek a hallójáratba illeszthetők, ezek kozmetikailag is jobban elfogadhatók a beteg számára. 

De hozzá kell tenni, hogy tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy a hallókészülékkel való ellátás sikere a korai ellátáson és viselés rendszerességén múlik. Az érintett emberek közül sokan csak akkor fordulnak először tanácsért - fül-orr-gégész szakorvoshoz , audiológushoz, esetleg hallásakusztikushoz -, ha hallással kapcsolatos problémáik az idő elteltével fokozódnak és a mindennapokban, komoly problémát okoznak.

Halláscsökkenésnél az agy a beszédet másképpen dolgozza fel és - továbbítja, mint egy egészséges hallásnál. Hallókészülék viselés kezdetén, az agy a beszéd feldolgozását újra tanulja, mivel a hallásveszteség miatt, az ellátásig eltelt hosszú idő alatt „elszokott” a hallástól. Az agynak újra kell tanulnia az „elveszettnek hitt” beszéd-, és környezeti hangok felismerését – immáron egy hallókészülék segítségével, mely a halláscsökkenésből adódó deficitet kompenzálja.

Egy hallókészülékhez kapcsolható adó-vevő készülék, kommunikációs rendszer ugyan nem erősít többet a hallókészüléknél, de előnye, hogy csak a hasznos jelet (az adót viselő hangját) erősíti fel, a környezeti zajokat viszont nem.   Emellett a messzebbről jövő beszédet ugyanúgy erősíti, mint a kisebb távolságból jövőt. Így jobb hallási feltételeket biztosít.

A hangerősítő berendezéseken - hallókészülék, kommunikációs rendszer - kívül léteznek hanghelyettesítő, hangpótló, esetleg hang átalakító berendezések is. E készülékek használata a siket emberek számára elengedhetetlen – lenne- a megfelelő életminőség eléréséhez. Ilyen elemi szükségleteket kielégítő segédeszközök például a kapucsengő jelző, a vészjelző, a babasírás jelző, a fax- vagy telefonjelző stb. készülék. A felsorolt segédeszközök általános ismérve, hogy a hangot fényjelzéssel teszik láthatóvá, s ezáltal érzékelhetővé.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Látássérült segédeszközök

Beszélő eszközök

Beszélő eszközök

Braille eszközök

Braille eszközök

 

Tájékozódó eszközök

tájékozódó eszközök

 

Lencsék, szemüvegek

lencsék, szemüvegek

Nagygombos eszközök

nagygombos eszközök

 

Olvasóeszközök

olvasóeszközök

 

Háztartási eszközök

háztartási eszközök

 

Szoftverek

szoftverek

 

 

Mozgássérült segédeszközök

Kerekesszékek

kerekesszékek

Mopedek

mopedek

Betegmozgató eszközök

betegmozgató eszközök

Járóeszközök

járóeszközök

Mozgásterápiás és sport eszközök

mozgásterápiás eszközök

Ortézisek, protézisek, lábbelik

ortézis

 

Berendezések lakásba, gépkocsiba

berendezések lakásba, gépkocsiba

Számítógépes eszközök

számítógépes eszközök

 

Hallássérült segédeszközök

Hallókészülék és kiegészítők

hallókészülék és kiegészítők

Telefon kiegészítők

telefon kiegészítők

Mobiltelefon kiegészítők

mobiltelefon kiegészítők

Szórakoztató elektronika kiegészítők

szórakoztató elektronika kiegészítők

 

Átviteli egységek

Átviteli egység

Kommunikációs rendszerek

kommunikációs rendszerek

Jelzőeszközök

jelzőeszközök

Cochleáris implantáció

cochleáris implantáció

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer