Ügyintézés

Kérdések foglalkoztatják a megváltozott munkaképesség vagy a megváltozott munkaképességgel való foglalkoztatás feltételeivel, az eljárás menetével, a szükséges teendőkkel kapcsolatban ?

Nehezen találja meg az Önt érintő eljárásokkal, az igénybe vehető támogatásokkal, az ellátások és a munkavállallás feltételeivel  kapcsolatos jogszabályokat, tájékoztatókat ?

Segítségünkkel könnyebben eligazodhat a szükséges információk között, mert nálunk egy helyen, rendszerezve, összegyűjtve találhatja meg őket !

Tovább

Segédeszközök

Nehezen tud eligazodni a különféle gyártók és forgalmazók termékei között?

Segítséget nyújtunk a megfelelő és  kedvező árú eszköz megtalálásában, az ajánlatok összehasonlításában !

Megtalálható a mozgás, járás vagy hallássérültek életét segítő termékek teljessége, a lakóhelyéhez legközelebbi, és a legkedvezőbb árakat kínáló forgalmazó.

A társadalombiztosítás által támogatottan beszerezhető segédeszközökről  tájékoztat  az Online Segédeszköz Jegyzék (SEJK).

Tovább       SEJK

Álláskeresés

Megváltozott munkaképességűként szeretne elhelyezkedni, de nem talál megfelelő információforrást a lehetőségekről ?

Szeretne többet tudni a szóba jöhető munkáltatókról, az Ön adottságaihoz, tapasztalataihoz, lakóhelyéhez illeszkedő lehetőséget könnyebben kiválasztani ?

Bemutatjuk az ország egyes megyéiben és nagyobb településein a megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatásával foglalkozó cégeket, alapítványokat, szervezeteket, és az általuk nyújtott munkalehetőségeket.

Tovább

Céljaink

Hiánypótló funkciót kívánunk betölteni. Célunk a megváltozott munkaképességű, illetve mozgássérült, látássérült vagy hallássérült olvasók segítése, akik főleg álláskeresésük során, vagy segédeszköz vásárlás tervezésekor információt keresnek a gyors és helyes döntéshez. Ezeket az információkat jelenleg nehezen találhatjuk meg, ezért úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük azokat egy átfogó áttekintést adó módon. A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására akkreditációval rendelkező foglalkoztatókra, és az általuk meghirdetett állásokra vonatkozó információt igyekszünk egy helyen elérhetővé tenni. Emellett a  ma már rendelkezésre álló nagyon sokféle segédeszközt is rengeteg forgalmazó kínálja. Úgy gondoltuk, hogy célszerű ezeket is egy helyre gyűjteni, hogy a  termékekre és az árakra vonatkozó információ gyorsan áttekinthető legyen az összehasonlítás, és a funkcionálisan és ár szempontjából legmegfelelőbb termék megtalálása érdekében. Emellett megtalálható az ügyintézés, munkához jutás,segítségnyújtás és kapcsolatteremtés szempontjából fontos intézmények, szervezetek és közösségek elérhetősége.

 

 

Kérjük, támogassa a Kerek Világ Alapítványt adója 1%-ával!
Adószámunk: 19031628-1-02
 
 

 

Vakbarát játékok

 

Braille társasjátékok
Braille társasjátékok

 

A társasjátékot nem csak vakok számára fejlesztették ki, látók is használhatják, mivel a különböző alakú figurák különböző színűek is. Ez segíti, hogy látók és nem látók együtt játszhassanak.

Sakk

A játékot vakoknak és gyengénlátóknak fejlesztettük ki. A tábla és a figurák fából készülnek. Kétszer tizenhat figurával játszható a közismert játék szabályaival. A világos és a sötét mezők kitapinthatók.

Ki nevet a végén? és Malom játékok

A társasjátékokat vakoknak és gyengénlátóknak fejlesztettük ki. A táblák és a figurák fából készülnek. A különböző alakú figurák egy-egy facsappal illeszkednek a fatáblába, ami megakadályozza a borulást, az elcsúszást, amikor tapintással azonosítják azokat. A táblán haladni a felületbe mart vonal mentén lehet. A fából készült dobókockák is nagyobbak egy kicsit a megszokott műanyagnál, valamint a rajtuk lévő számok könnyebben kitapinthatók. A társasjátékot látók is használhatják, mivel a különböző alakú figurák különböző színűek is. Ez segíti, hogy látók és nem látók együtt játszhassanak. A játékok alkalmasak más sérüléssel rendelkezőknek is (pl. mozgáskorlátozottaknak).

 

Tapintható kártyajátékok
Tapintható kártyajáték

 

Nagy karakterek és számok. a gyengénlátók számára (a karakterek 1,5 cm magasak).A kártya két fajta hátlapszínben kapható: piros vagy kék. A kártyalapok elnevezése és színe, a kártya bal felső, és a jobb alsó sarkában található, síkírással és Braille írással. A Braille írás jól kidomborodik, a hátoldalra nem látszik át. Ideális közösségi játék, látók, gyengénlátók, és vakok számára egyaránt.

 

Tapintható dominó
Tapintható dominó

 

Jól látható és tapintható dominó, ideális minden lelkes játékosnak. Klaszikus műanyag dominó, fehér alapon fekete pontok.A pontok és az elválasztó vonal jól tapintható. 55 darabos készlet.

 

Forgalmazók

 

                MVGYOSZ Segédeszköz-boltja                      Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete

 

 

            Dokusoft Informatikai Kft              Biodigit Kft                                                         

 

 

Látássérült segédeszközök

Beszélő eszközök

Beszélő eszközök

Braille eszközök

Braille eszközök

 

Tájékozódó eszközök

tájékozódó eszközök

 

Lencsék, szemüvegek

lencsék, szemüvegek

Nagygombos eszközök

nagygombos eszközök

 

Olvasóeszközök

olvasóeszközök

 

Háztartási eszközök

háztartási eszközök

 

Szoftverek

szoftverek

 

 

Mozgássérült segédeszközök

Kerekesszékek

kerekesszékek

Mopedek

mopedek

Betegmozgató eszközök

betegmozgató eszközök

Járóeszközök

járóeszközök

Mozgásterápiás és sport eszközök

mozgásterápiás eszközök

Ortézisek, protézisek, lábbelik

ortézis

 

Berendezések lakásba, gépkocsiba

berendezések lakásba, gépkocsiba

Számítógépes eszközök

számítógépes eszközök

 

Hallássérült segédeszközök

Hallókészülék és kiegészítők

hallókészülék és kiegészítők

Telefon kiegészítők

telefon kiegészítők

Mobiltelefon kiegészítők

mobiltelefon kiegészítők

Szórakoztató elektronika kiegészítők

szórakoztató elektronika kiegészítők

 

Átviteli egységek

Átviteli egység

Kommunikációs rendszerek

kommunikációs rendszerek

Jelzőeszközök

jelzőeszközök

Cochleáris implantáció

cochleáris implantáció

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer