Ügyintézés

Kérdések foglalkoztatják a megváltozott munkaképesség vagy a megváltozott munkaképességgel való foglalkoztatás feltételeivel, az eljárás menetével, a szükséges teendőkkel kapcsolatban ?

Nehezen találja meg az Önt érintő eljárásokkal, az igénybe vehető támogatásokkal, az ellátások és a munkavállallás feltételeivel  kapcsolatos jogszabályokat, tájékoztatókat ?

Segítségünkkel könnyebben eligazodhat a szükséges információk között, mert nálunk egy helyen, rendszerezve, összegyűjtve találhatja meg őket !

Tovább

Segédeszközök

Nehezen tud eligazodni a különféle gyártók és forgalmazók termékei között?

Segítséget nyújtunk a megfelelő és  kedvező árú eszköz megtalálásában, az ajánlatok összehasonlításában !

Megtalálható a mozgás, járás vagy hallássérültek életét segítő termékek teljessége, a lakóhelyéhez legközelebbi, és a legkedvezőbb árakat kínáló forgalmazó.

A társadalombiztosítás által támogatottan beszerezhető segédeszközökről  tájékoztat  az Online Segédeszköz Jegyzék (SEJK).

Tovább       SEJK

Álláskeresés

Megváltozott munkaképességűként szeretne elhelyezkedni, de nem talál megfelelő információforrást a lehetőségekről ?

Szeretne többet tudni a szóba jöhető munkáltatókról, az Ön adottságaihoz, tapasztalataihoz, lakóhelyéhez illeszkedő lehetőséget könnyebben kiválasztani ?

Bemutatjuk az ország egyes megyéiben és nagyobb településein a megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatásával foglalkozó cégeket, alapítványokat, szervezeteket, és az általuk nyújtott munkalehetőségeket.

Tovább

Céljaink

Hiánypótló funkciót kívánunk betölteni. Célunk a megváltozott munkaképességű, illetve mozgássérült, látássérült vagy hallássérült olvasók segítése, akik főleg álláskeresésük során, vagy segédeszköz vásárlás tervezésekor információt keresnek a gyors és helyes döntéshez. Ezeket az információkat jelenleg nehezen találhatjuk meg, ezért úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük azokat egy átfogó áttekintést adó módon. A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására akkreditációval rendelkező foglalkoztatókra, és az általuk meghirdetett állásokra vonatkozó információt igyekszünk egy helyen elérhetővé tenni. Emellett a  ma már rendelkezésre álló nagyon sokféle segédeszközt is rengeteg forgalmazó kínálja. Úgy gondoltuk, hogy célszerű ezeket is egy helyre gyűjteni, hogy a  termékekre és az árakra vonatkozó információ gyorsan áttekinthető legyen az összehasonlítás, és a funkcionálisan és ár szempontjából legmegfelelőbb termék megtalálása érdekében. Emellett megtalálható az ügyintézés, munkához jutás,segítségnyújtás és kapcsolatteremtés szempontjából fontos intézmények, szervezetek és közösségek elérhetősége.

 

 

Kérjük, támogassa a Kerek Világ Alapítványt adója 1%-ával!
Adószámunk: 19031628-1-02
 

 

Látássérült háztartási segédeszközök

 

 

Automata tűbefűző
Automata tűbefűző

 

Csak tapintással is megoldható a tűbefűzés.Használható mind vékony, mind vastag tűnél. Műanyag tároló doboza védi a töréstől. A tűk nem vesznek el, mert a tároló dobozban mindig kéznél vannak.

 

Beszélő doboz
Beszélő doboz

 

Kedves meglepetés lehet ajándékként átadva a nagyszülőnek, mert amikor kinyitja, az unoka hangján szólalhat meg a köszöntés. Hasznos minden olyan tárolására, ahol segítség a hangüzenet (pl. fűszerek, kulcsok, stb.). Használható gyógyszerekhez, ahol felmondható annak neve, és az adagolása. Ideális párosítós és kitalálós játékokhoz, vagy akár memóriadobozként is alkalmazhatják emlékezet kiesésben szenvedő felnőttek.

 

Beszélő képkeret
Beszélő képkeret

 

Ezzel a hangrögzítős fényképkerettel személyre szabhatja fényképeit. Beletehet egy 10 × 15 cm-es fényképet például a gyermekéről, aki egy 10 másodperces üdvözlő szöveget mond hozzá, és ez lehet az ajándék a nagyszülőnek. A hangfelvétel többször újramondható, hogy a legszebbet lehessen tárolni.A hangfelvétel véletlenszerű letörlés ellen megvédhető. A kihajtható lábbal asztalra állítható, vagy a falra is akasztható. Kitapintható gomb a lejátszáshoz.

 

Tapintható mérőszalag
Tapintható mérőszalag

 

A háztartás fontos eszköze a tapintható mérőszalag. Ütésálló fémtok. 2 méter hosszú, vissza¬húz¬ható, fém mérőcsík. Egy személy is tud mérni, mert a vége beakasztható, a kihúzott rész fixálható.A mérési egységeket kitapintható, kis dudorok jelzik. Centinként egy, 5 centinként egy a szélén és egy a közepén, 10 centinként egy-egy a szalag két szélén.

 

Tapintható szabócenti
Tapintható szabócenti

 

Nem lehetetlen a szabás, vagy a varrás, ha van egy kézbe simuló mérőeszköz, amin a centiméterek kitapinthatóak. A fárasztó bútortologatást is megspórolhatjuk, ha a pakolás, vagy a vásárlás előtt tudjuk a méreteket. A kitapintható szabócentivel nem gond a hosszmérés.Egy lyukas kör található minden egyes centiméternél. Két lyukas kör található minden 10. centiméternél. Egy nagy lyukas kör található minden 5. centiméternél. A lyukakon keresztül a méretek átjelölhetők, varrásnál a tűt itt lehet átszúrni.

 

 

Forgalmazók

 

              Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete                         FKI Nonprofit Kft

 

 

             Dokusoft Informatikai Kft                     3V Fejlesztő Gyártó és Szolgáltató Kft

 

 

 

Látássérült segédeszközök

Beszélő eszközök

Beszélő eszközök

Braille eszközök

Braille eszközök

 

Tájékozódó eszközök

tájékozódó eszközök

 

Lencsék, szemüvegek

lencsék, szemüvegek

Nagygombos eszközök

nagygombos eszközök

 

Olvasóeszközök

olvasóeszközök

 

Háztartási eszközök

háztartási eszközök

 

Szoftverek

szoftverek

 

 

Mozgássérült segédeszközök

Kerekesszékek

kerekesszékek

Mopedek

mopedek

Betegmozgató eszközök

betegmozgató eszközök

Járóeszközök

járóeszközök

Mozgásterápiás és sport eszközök

mozgásterápiás eszközök

Ortézisek, protézisek, lábbelik

ortézis

 

Berendezések lakásba, gépkocsiba

berendezések lakásba, gépkocsiba

Számítógépes eszközök

számítógépes eszközök

 

Hallássérült segédeszközök

Hallókészülék és kiegészítők

hallókészülék és kiegészítők

Telefon kiegészítők

telefon kiegészítők

Mobiltelefon kiegészítők

mobiltelefon kiegészítők

Szórakoztató elektronika kiegészítők

szórakoztató elektronika kiegészítők

 

Átviteli egységek

Átviteli egység

Kommunikációs rendszerek

kommunikációs rendszerek

Jelzőeszközök

jelzőeszközök

Cochleáris implantáció

cochleáris implantáció

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer