Ügyintézés

Kérdések foglalkoztatják a megváltozott munkaképesség vagy a megváltozott munkaképességgel való foglalkoztatás feltételeivel, az eljárás menetével, a szükséges teendőkkel kapcsolatban ?

Nehezen találja meg az Önt érintő eljárásokkal, az igénybe vehető támogatásokkal, az ellátások és a munkavállallás feltételeivel  kapcsolatos jogszabályokat, tájékoztatókat ?

Segítségünkkel könnyebben eligazodhat a szükséges információk között, mert nálunk egy helyen, rendszerezve, összegyűjtve találhatja meg őket !

Tovább

Segédeszközök

Nehezen tud eligazodni a különféle gyártók és forgalmazók termékei között?

Segítséget nyújtunk a megfelelő és  kedvező árú eszköz megtalálásában, az ajánlatok összehasonlításában !

Megtalálható a mozgás, járás vagy hallássérültek életét segítő termékek teljessége, a lakóhelyéhez legközelebbi, és a legkedvezőbb árakat kínáló forgalmazó.

A társadalombiztosítás által támogatottan beszerezhető segédeszközökről  tájékoztat  az Online Segédeszköz Jegyzék (SEJK).

Tovább       SEJK

Álláskeresés

Megváltozott munkaképességűként szeretne elhelyezkedni, de nem talál megfelelő információforrást a lehetőségekről ?

Szeretne többet tudni a szóba jöhető munkáltatókról, az Ön adottságaihoz, tapasztalataihoz, lakóhelyéhez illeszkedő lehetőséget könnyebben kiválasztani ?

Bemutatjuk az ország egyes megyéiben és nagyobb településein a megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatásával foglalkozó cégeket, alapítványokat, szervezeteket, és az általuk nyújtott munkalehetőségeket.

Tovább

Céljaink

Hiánypótló funkciót kívánunk betölteni. Célunk a megváltozott munkaképességű, illetve mozgássérült, látássérült vagy hallássérült olvasók segítése, akik főleg álláskeresésük során, vagy segédeszköz vásárlás tervezésekor információt keresnek a gyors és helyes döntéshez. Ezeket az információkat jelenleg nehezen találhatjuk meg, ezért úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük azokat egy átfogó áttekintést adó módon. A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására akkreditációval rendelkező foglalkoztatókra, és az általuk meghirdetett állásokra vonatkozó információt igyekszünk egy helyen elérhetővé tenni. Emellett a  ma már rendelkezésre álló nagyon sokféle segédeszközt is rengeteg forgalmazó kínálja. Úgy gondoltuk, hogy célszerű ezeket is egy helyre gyűjteni, hogy a  termékekre és az árakra vonatkozó információ gyorsan áttekinthető legyen az összehasonlítás, és a funkcionálisan és ár szempontjából legmegfelelőbb termék megtalálása érdekében. Emellett megtalálható az ügyintézés, munkához jutás,segítségnyújtás és kapcsolatteremtés szempontjából fontos intézmények, szervezetek és közösségek elérhetősége.

 

 

Kérjük, támogassa a Kerek Világ Alapítványt adója 1%-ával!
Adószámunk: 19031628-1-02
 

 

 

Munkaközvetítők 

 

A megváltozott munkaképességű személyek munkaerőpiacra való visszavezetésének támogatása  keretében az ország mintegy kétszáz pontján várják az érintetteket. 

A humánszolgáltatás/tanácsadás az álláskeresés során az egyik legfontosabb elem, ugyanis a megváltozott munkaképességű személyek nagy többsége igényli a személyes támogatást és a célirányos tanácsadást. 

A kialakult egészségkárosodás, a hosszú ideje tartó munkanélküliség és az elavult szakismeret miatti kilátástalanság helyébe egy új szakma és szaktudás megszerzésének lehetősége lép, amely megalapozhatja a munkaerőpiacon való tartós integráció esélyét.

A közösen kialakított együttműködési terv alapján az ellátásban részesülők szolgáltatásokat (mentori szolgáltatás,munkavállalási tanácsadás,pszichológiaiszolgáltatások,motivációs tréning stb.)vehetnek igénybe. A mentori(segítő)szolgálat célkitűzése, hogy a szolgáltatást igénybe vevő személyt az egyéni képességeinek, készségeinek, igényeinek figyelem bevételével,illetve akülönböző tanácsadások,tréningek során feltárt akadályozó tényezők, kulcsproblémák megfogalmazása után az általa elérhető legmagasabb szintre juttassa, és ezen lehetőségek birtokában, a lehető legkedvezőbb feltételek mellett, olyan munkavállalóvá válhasson, aki munkahelyét folyamatosan és hosszú ideig képes megtartani.

A mentorok feladata: az együttműködést vállaló ügyfelek mentális gondozása, a munkavállalást akadályozó (szociális, mentális, egészségi) tényezők feltárása és megoldásuk segítése, ügyintézés, aktív közreműködés az egyéni álláskeresésben (pl.: személyes kísérés, önéletrajz írása, kérelem) és más, a közös cél eléréséhez szükséges ügyek intézése, munkába helyezés, mint az egyik legfontosabb cél, beilleszkedés segítése, a képzésre irányított és munkába helyezett ügyfelek folyamatos utógondozása, nyomon követése, folyamatos kapcsolattartás a Munkaügyi Központ kirendeltségével, munkáltatókkal, képzőhelyekkel, a gondozáshoz szükséges potenciálisan kapcsolható intézmények vonatkozásában (önkormányzat, orvos, rendőrség, családsegítő központ, civil szervezetek), munkáltatók tájékoztatása a támogatott foglalkoztatási lehetőségekről és minden olyan információról, amely hozzájárulhat a célcsoportba tartozók foglalkoztatásához. A mentori segítségnyújtáshoz kapcsolódó feladatok összetettségükkel, sokrétűségükkel komplex módon járulnak hozzá az eredményes rehabilitáció megvalósulásához. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Látássérült segédeszközök

Beszélő eszközök

Beszélő eszközök

Braille eszközök

Braille eszközök

 

Tájékozódó eszközök

tájékozódó eszközök

 

Lencsék, szemüvegek

lencsék, szemüvegek

Nagygombos eszközök

nagygombos eszközök

 

Olvasóeszközök

olvasóeszközök

 

Háztartási eszközök

háztartási eszközök

 

Szoftverek

szoftverek

 

 

Mozgássérült segédeszközök

Kerekesszékek

kerekesszékek

Mopedek

mopedek

Betegmozgató eszközök

betegmozgató eszközök

Járóeszközök

járóeszközök

Mozgásterápiás és sport eszközök

mozgásterápiás eszközök

Ortézisek, protézisek, lábbelik

ortézis

 

Berendezések lakásba, gépkocsiba

berendezések lakásba, gépkocsiba

Számítógépes eszközök

számítógépes eszközök

 

Hallássérült segédeszközök

Hallókészülék és kiegészítők

hallókészülék és kiegészítők

Telefon kiegészítők

telefon kiegészítők

Mobiltelefon kiegészítők

mobiltelefon kiegészítők

Szórakoztató elektronika kiegészítők

szórakoztató elektronika kiegészítők

 

Átviteli egységek

Átviteli egység

Kommunikációs rendszerek

kommunikációs rendszerek

Jelzőeszközök

jelzőeszközök

Cochleáris implantáció

cochleáris implantáció

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer