Ügyintézés

Kérdések foglalkoztatják a megváltozott munkaképesség vagy a megváltozott munkaképességgel való foglalkoztatás feltételeivel, az eljárás menetével, a szükséges teendőkkel kapcsolatban ?

Nehezen találja meg az Önt érintő eljárásokkal, az igénybe vehető támogatásokkal, az ellátások és a munkavállallás feltételeivel  kapcsolatos jogszabályokat, tájékoztatókat ?

Segítségünkkel könnyebben eligazodhat a szükséges információk között, mert nálunk egy helyen, rendszerezve, összegyűjtve találhatja meg őket !

Tovább

Segédeszközök

Nehezen tud eligazodni a különféle gyártók és forgalmazók termékei között?

Segítséget nyújtunk a megfelelő és  kedvező árú eszköz megtalálásában, az ajánlatok összehasonlításában !

Megtalálható a mozgás, járás vagy hallássérültek életét segítő termékek teljessége, a lakóhelyéhez legközelebbi, és a legkedvezőbb árakat kínáló forgalmazó.

A társadalombiztosítás által támogatottan beszerezhető segédeszközökről  tájékoztat  az Online Segédeszköz Jegyzék (SEJK).

Tovább       SEJK

Álláskeresés

Megváltozott munkaképességűként szeretne elhelyezkedni, de nem talál megfelelő információforrást a lehetőségekről ?

Szeretne többet tudni a szóba jöhető munkáltatókról, az Ön adottságaihoz, tapasztalataihoz, lakóhelyéhez illeszkedő lehetőséget könnyebben kiválasztani ?

Bemutatjuk az ország egyes megyéiben és nagyobb településein a megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatásával foglalkozó cégeket, alapítványokat, szervezeteket, és az általuk nyújtott munkalehetőségeket.

Tovább

Céljaink

Hiánypótló funkciót kívánunk betölteni. Célunk a megváltozott munkaképességű, illetve mozgássérült, látássérült vagy hallássérült olvasók segítése, akik főleg álláskeresésük során, vagy segédeszköz vásárlás tervezésekor információt keresnek a gyors és helyes döntéshez. Ezeket az információkat jelenleg nehezen találhatjuk meg, ezért úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük azokat egy átfogó áttekintést adó módon. A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására akkreditációval rendelkező foglalkoztatókra, és az általuk meghirdetett állásokra vonatkozó információt igyekszünk egy helyen elérhetővé tenni. Emellett a  ma már rendelkezésre álló nagyon sokféle segédeszközt is rengeteg forgalmazó kínálja. Úgy gondoltuk, hogy célszerű ezeket is egy helyre gyűjteni, hogy a  termékekre és az árakra vonatkozó információ gyorsan áttekinthető legyen az összehasonlítás, és a funkcionálisan és ár szempontjából legmegfelelőbb termék megtalálása érdekében. Emellett megtalálható az ügyintézés, munkához jutás,segítségnyújtás és kapcsolatteremtés szempontjából fontos intézmények, szervezetek és közösségek elérhetősége.

 

 

Kérjük, támogassa a Kerek Világ Alapítványt adója 1%-ával!
Adószámunk: 19031628-1-02
 

 

 

Kerek Világ Általános Iskola

 

Gyógypedagógiai oktatási-nevelési intézményünk, a Kerek Világ Általános Iskola,  Dél - Dunántúl térségéből fogadja azokat a sajátos nevelési igényű gyermekeket, akiknek halmozott sérültségük, vagy súlyos szocializációs és pszichés fejlődési zavaruk miatt kiemelt figyelemre van szükségük. Intézményünkben oktatásuk-nevelésük, képességfejlesztésük, habilitációjuk, rehabilitációjuk családias, az egyéni bánásmódot előtérbe helyezve valósul meg.

Célunk, hogy a gyermekek a családjukban élve részesülhessenek a képességeiknek legmegfelelőbb oktatásban és fejlesztésben, nyitottak legyenek a világra, hogy felnőve minél teljesebb értékű tagjai lehessenek a társadalomnak.

Célcsoportunkba tartoznak:

  • az ép értelmű mozgáskorlátozott,
  • a tanulásban akadályozott mozgáskorlátozott,
  • az értelmileg akadályozott mozgáskorlátozott,
  • a tanulásban akadályozott,
  • az értelmileg akadályozott,
  • a pszichés fejlődés súlyos zavarával küzdő,
  • és a súlyosan - halmozottan sérült tanköteles gyermekek.

Iskolánk általános iskola 8 évfolyamának elvégzésére ad lehetőséget, szükség esetén egy vagy két felzárkóztató év közbeiktatásával. A tanulásban akadályozott -, az értelmileg akadályozott -, a pszichés fejlődés súlyos zavarával küzdő gyermekek tanítása, valamint a súlyosan - halmozottan sérült tanulók fejlesztő nevelése-oktatása külön csoportokban, eltérő tantervek szerint történik. Arra törekszünk, hogy tanulóink nevelése-oktatása, habilitációja, rehabilitációja során a lehető legnagyobb mértékben igazodjunk a gyermekek egyéni fejlettségéhez, képességeihez, igényeihez. Ennek érdekében az oktatást egyéni terápiák egészítik ki. Ezek: gyógytorna, zeneterápia, konduktív pedagógia, augmentatív és alternatív kommunikáció, TSMT, logopédia, beszédfejlesztés, látásfejlesztés, egyéni gyógypedagógiai fejlesztés. A gyermekek számára változatos délutáni programokat, napi háromszori étkezést biztosítunk. Nagy hangsúlyt helyezünk a néphagyományok megismerésére, a természet változásaihoz kapcsolódó ünnepek, jeles napok, szokások fontos keretet adnak egész iskolai életünknek.Az iskola szolgáltatásai térítésmentesek.

Kiemelt feladatunknak tartjuk a sérültséggel élők társadalmi elfogadottságának növelését is, ezért rendszeresen szervezünk integrált programokat (nyári táborok, egyéb rendezvények), amelyek egyúttal gyermekeink látókörének, élettapasztalatainak bővülését is eredményezik. Tanácsadással, ügyeik intézésében való közreműködéssel igyekszünk segíteni a családokat. Az iskolába kerülés feltétele: szakértői bizottsági javaslat.
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Látássérült segédeszközök

Beszélő eszközök

Beszélő eszközök

Braille eszközök

Braille eszközök

 

Tájékozódó eszközök

tájékozódó eszközök

 

Lencsék, szemüvegek

lencsék, szemüvegek

Nagygombos eszközök

nagygombos eszközök

 

Olvasóeszközök

olvasóeszközök

 

Háztartási eszközök

háztartási eszközök

 

Szoftverek

szoftverek

 

 

Mozgássérült segédeszközök

Kerekesszékek

kerekesszékek

Mopedek

mopedek

Betegmozgató eszközök

betegmozgató eszközök

Járóeszközök

járóeszközök

Mozgásterápiás és sport eszközök

mozgásterápiás eszközök

Ortézisek, protézisek, lábbelik

ortézis

 

Berendezések lakásba, gépkocsiba

berendezések lakásba, gépkocsiba

Számítógépes eszközök

számítógépes eszközök

 

Hallássérült segédeszközök

Hallókészülék és kiegészítők

hallókészülék és kiegészítők

Telefon kiegészítők

telefon kiegészítők

Mobiltelefon kiegészítők

mobiltelefon kiegészítők

Szórakoztató elektronika kiegészítők

szórakoztató elektronika kiegészítők

 

Átviteli egységek

Átviteli egység

Kommunikációs rendszerek

kommunikációs rendszerek

Jelzőeszközök

jelzőeszközök

Cochleáris implantáció

cochleáris implantáció

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer