Ügyintézés

Kérdések foglalkoztatják a megváltozott munkaképesség vagy a megváltozott munkaképességgel való foglalkoztatás feltételeivel, az eljárás menetével, a szükséges teendőkkel kapcsolatban ?

Nehezen találja meg az Önt érintő eljárásokkal, az igénybe vehető támogatásokkal, az ellátások és a munkavállallás feltételeivel  kapcsolatos jogszabályokat, tájékoztatókat ?

Segítségünkkel könnyebben eligazodhat a szükséges információk között, mert nálunk egy helyen, rendszerezve, összegyűjtve találhatja meg őket !

Tovább

Segédeszközök

Nehezen tud eligazodni a különféle gyártók és forgalmazók termékei között?

Segítséget nyújtunk a megfelelő és  kedvező árú eszköz megtalálásában, az ajánlatok összehasonlításában !

Megtalálható a mozgás, járás vagy hallássérültek életét segítő termékek teljessége, a lakóhelyéhez legközelebbi, és a legkedvezőbb árakat kínáló forgalmazó.

A társadalombiztosítás által támogatottan beszerezhető segédeszközökről  tájékoztat  az Online Segédeszköz Jegyzék (SEJK).

Tovább       SEJK

Álláskeresés

Megváltozott munkaképességűként szeretne elhelyezkedni, de nem talál megfelelő információforrást a lehetőségekről ?

Szeretne többet tudni a szóba jöhető munkáltatókról, az Ön adottságaihoz, tapasztalataihoz, lakóhelyéhez illeszkedő lehetőséget könnyebben kiválasztani ?

Bemutatjuk az ország egyes megyéiben és nagyobb településein a megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatásával foglalkozó cégeket, alapítványokat, szervezeteket, és az általuk nyújtott munkalehetőségeket.

Tovább

Céljaink

Hiánypótló funkciót kívánunk betölteni. Célunk a megváltozott munkaképességű, illetve mozgássérült, látássérült vagy hallássérült olvasók segítése, akik főleg álláskeresésük során, vagy segédeszköz vásárlás tervezésekor információt keresnek a gyors és helyes döntéshez. Ezeket az információkat jelenleg nehezen találhatjuk meg, ezért úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük azokat egy átfogó áttekintést adó módon. A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására akkreditációval rendelkező foglalkoztatókra, és az általuk meghirdetett állásokra vonatkozó információt igyekszünk egy helyen elérhetővé tenni. Emellett a  ma már rendelkezésre álló nagyon sokféle segédeszközt is rengeteg forgalmazó kínálja. Úgy gondoltuk, hogy célszerű ezeket is egy helyre gyűjteni, hogy a  termékekre és az árakra vonatkozó információ gyorsan áttekinthető legyen az összehasonlítás, és a funkcionálisan és ár szempontjából legmegfelelőbb termék megtalálása érdekében. Emellett megtalálható az ügyintézés, munkához jutás,segítségnyújtás és kapcsolatteremtés szempontjából fontos intézmények, szervezetek és közösségek elérhetősége.

 

 

Kérjük, támogassa a Kerek Világ Alapítványt adója 1%-ával!
Adószámunk: 19031628-1-02
 

 

Átviteli egységek

 

A modern hallókészülék nem az egyetlen eszköz, amely segítheti hallásunkat. A mobiltelefon, a zenelejátszók, és a televízió mindennapi életünk részeseivé váltak, melyek használata egy hallókészülék használó számára nehézséget jelenthet. Ha zenét hallgatunk, telefonálunk vagy televíziót nézünk, a hallókészülék mellett kommunikációs eszközök teszik teljessé és még komfortosabbá életünket.

A mai hallókészülékek már vezeték nélkül csatlakoztathatók a televízióhoz. A TV adapter a televízió hangját a vezeték nélküli rendszeren keresztül közvetlenül az Ön hallókészülékébe továbbítja, így növelve a tévénézés élményét.  A  vezeték nélküli rendszerrel Ön hallókészülékét össze tudja kapcsolni Bluetooth-os mobiltelefonjával is, ezáltal sokat javíthat a beszédértésen telefonálás közben.

Az indukciós hurokerősítős rendszerek megkönnyítik a hallássérültek részvételét az infókommunikáció területén.

A  nyakban viselhető kicsiny kommunikációs eszköz fogadja a televízióhoz csatlakoztatott TVLink jeleit, és sztereóban, kiváló hangminőségben továbbítja a hangot a két hallókészülékbe. Nem szükséges felerősíteni a tv hangját, hiszen a TVLink hangereje külön szabályozható. A rendszer bármely más hangforrással is összeköthető, illetve az iCom használható telefonáláshoz is bármely bluetooth-s mobiltelefonnal. Vezeték nélkül csatlakozik a mobiltelefonhoz, televízióhoz és zenelejátszókhoz, sztereóban továbbítja az audio jeleket mindkét fülbe és zajos környezetben jobb beszédérthetőséget biztosít. A magashang-szabályozás segítségével tetszés szerint választható ki a megfelelő hangszín. A különböző programokról automatikusan telefonmódra vált.

A miniatűr, a hallókészüléken levő csatlakozóba dugható  kisméretű  kompakt vevőegységek közvetlenül a hallókészülékekkel vagy a cochleáris implantátummal csatlakoztathatók és azok hangprocesszorába továbbítják a  mikrofon jelét.

A hallókészülékhez csatlakoztatható miniatűr DAI papucs lehetőséget ad arra, hogy a hallókészülék jeleket fogadjon közvetlenül egy külső adótól, mint TV, hifi, stb. A DAI és FM eszközök külön kaphatók. A DAI papucs bemeneti szintje kis csavarhúzóval szabályozható. Külön beállítás létezik audiohoz, TV, walkman, Mp3, PC eszközökhöz, valamint külön beállítás ear level FM rendszerekhez, testen viselt FM eszközökhöz. Létezik mikrofon program, FM/DAI program, ahol csak ezek jele hallható. És olyan program, ami keveri a mikrofon és a FM / DAI vagy telefontekercs jelét, ekkor minden hangforrás hallható. A hallásgondozó szakember beállítja, hogy DAI / FM + mikrofon legyen, vagy a Telefontekercs +mikrofon legyen hallható a 3-as programnál. Az FM adón be lehet állítani, hogy csak az adó mikrofonja által vett hangokat továbbítsa a vevőnek vagy egyszerre hallhatók legyenek  az adó mikrofonján és a hallókészülék mikrofonján vett hangok. A hallókészülék biztonságát DAI eszközzel meghatározza a külső jelforrás. Amikor a DAI csatlakoztatva van egy elektromos eszközhöz, annak az eszköznek meg kell felelnie az EN 60601-1-1, EN 60065 vagy azokkal egyenértékű biztonsági  előírásoknak.

Létezik indukciós hurok külön telefonáláshoz is hallókészülék viselők részére. A hurok a telefon kimenetére csatlakozik. Az elosztó dobozkában foglal helyet a mikrofon, ez veszi használójának hangját, így a telefon akár a zsebben is maradhat. A hallókészüléket telefonáláskor természetesen "T" állásba kell kapcsolni. A telefon hangját a hurok felerősíti és a hallókészülék telefonorsóján keresztül a hangot felerősítve hallja. A hurok tartalmaz egy mikrofont és egy hangerő szabályzót amely egyben a ki-be kapcsoló. Az indukciós hurkot a mobil telefonnal megfelelő adapter, átviteli egység útján csatlakoztatjuk a készülékhez.

A mobiltelefonhoz készült Bluetooth-s, valamint indukciós hurkos  átviteli egység kapcsolatot biztosít a nagyothalló mobiltelefonja és hallókészüléke között. A hallókészülék és az átviteli egység között indukciós kapcsolat van, az átviteli egység és a mobiltelefon között pedig  Bluetooth kapcsolat működik. Fontos, hogy a mobiltelefonnak rendelkeznie kell Bluetooth funkcióval, melyen keresztül csatlakozni tud a készülékhez. A mobiltelefont egyszerűen zsebbe tehetjük, hiszen az erősítő vezeték nélkül csatlakozik hozzá.

A nyakba akasztható, adaptert és hurkot is tartalmazó  indukciós hurkos vevőegység egy univerzális vevőegység bármely T-coil tekerccsel rendelkező hallókészülékkel vagy cochleáris implantátummal kompatibilis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Látássérült segédeszközök

Beszélő eszközök

Beszélő eszközök

Braille eszközök

Braille eszközök

 

Tájékozódó eszközök

tájékozódó eszközök

 

Lencsék, szemüvegek

lencsék, szemüvegek

Nagygombos eszközök

nagygombos eszközök

 

Olvasóeszközök

olvasóeszközök

 

Háztartási eszközök

háztartási eszközök

 

Szoftverek

szoftverek

 

 

Mozgássérült segédeszközök

Kerekesszékek

kerekesszékek

Mopedek

mopedek

Betegmozgató eszközök

betegmozgató eszközök

Járóeszközök

járóeszközök

Mozgásterápiás és sport eszközök

mozgásterápiás eszközök

Ortézisek, protézisek, lábbelik

ortézis

 

Berendezések lakásba, gépkocsiba

berendezések lakásba, gépkocsiba

Számítógépes eszközök

számítógépes eszközök

 

Hallássérült segédeszközök

Hallókészülék és kiegészítők

hallókészülék és kiegészítők

Telefon kiegészítők

telefon kiegészítők

Mobiltelefon kiegészítők

mobiltelefon kiegészítők

Szórakoztató elektronika kiegészítők

szórakoztató elektronika kiegészítők

 

Átviteli egységek

Átviteli egység

Kommunikációs rendszerek

kommunikációs rendszerek

Jelzőeszközök

jelzőeszközök

Cochleáris implantáció

cochleáris implantáció

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer