Ügyintézés

Kérdések foglalkoztatják a megváltozott munkaképesség vagy a megváltozott munkaképességgel való foglalkoztatás feltételeivel, az eljárás menetével, a szükséges teendőkkel kapcsolatban ?

Nehezen találja meg az Önt érintő eljárásokkal, az igénybe vehető támogatásokkal, az ellátások és a munkavállallás feltételeivel  kapcsolatos jogszabályokat, tájékoztatókat ?

Segítségünkkel könnyebben eligazodhat a szükséges információk között, mert nálunk egy helyen, rendszerezve, összegyűjtve találhatja meg őket !

Tovább

Segédeszközök

Nehezen tud eligazodni a különféle gyártók és forgalmazók termékei között?

Segítséget nyújtunk a megfelelő és  kedvező árú eszköz megtalálásában, az ajánlatok összehasonlításában !

Megtalálható a mozgás, járás vagy hallássérültek életét segítő termékek teljessége, a lakóhelyéhez legközelebbi, és a legkedvezőbb árakat kínáló forgalmazó.

A társadalombiztosítás által támogatottan beszerezhető segédeszközökről  tájékoztat  az Online Segédeszköz Jegyzék (SEJK).

Tovább       SEJK

Álláskeresés

Megváltozott munkaképességűként szeretne elhelyezkedni, de nem talál megfelelő információforrást a lehetőségekről ?

Szeretne többet tudni a szóba jöhető munkáltatókról, az Ön adottságaihoz, tapasztalataihoz, lakóhelyéhez illeszkedő lehetőséget könnyebben kiválasztani ?

Bemutatjuk az ország egyes megyéiben és nagyobb településein a megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatásával foglalkozó cégeket, alapítványokat, szervezeteket, és az általuk nyújtott munkalehetőségeket.

Tovább

Céljaink

Hiánypótló funkciót kívánunk betölteni. Célunk a megváltozott munkaképességű, illetve mozgássérült, látássérült vagy hallássérült olvasók segítése, akik főleg álláskeresésük során, vagy segédeszköz vásárlás tervezésekor információt keresnek a gyors és helyes döntéshez. Ezeket az információkat jelenleg nehezen találhatjuk meg, ezért úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük azokat egy átfogó áttekintést adó módon. A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására akkreditációval rendelkező foglalkoztatókra, és az általuk meghirdetett állásokra vonatkozó információt igyekszünk egy helyen elérhetővé tenni. Emellett a  ma már rendelkezésre álló nagyon sokféle segédeszközt is rengeteg forgalmazó kínálja. Úgy gondoltuk, hogy célszerű ezeket is egy helyre gyűjteni, hogy a  termékekre és az árakra vonatkozó információ gyorsan áttekinthető legyen az összehasonlítás, és a funkcionálisan és ár szempontjából legmegfelelőbb termék megtalálása érdekében. Emellett megtalálható az ügyintézés, munkához jutás,segítségnyújtás és kapcsolatteremtés szempontjából fontos intézmények, szervezetek és közösségek elérhetősége.

 

 

Kérjük, támogassa a Kerek Világ Alapítványt adója 1%-ával!
Adószámunk: 19031628-1-02
 

 

Nagygombos eszközök

 

A látássérültség olyan probléma, ami lehetetlenné teheti a telefonok apró gombjainak használatát. Ezért is tekinthető ötletes és nagyszerű megoldásnak a nagygombos telefon és mobiltelefon. Ezek kifejezetten olyan gyengén látók számára lettek kitalálva, akik a hagyományos készülékekkel képtelenek boldogulni az kicsi billentyűk miatt.

A nagy gombos vezetékes  telefonokat  azért tervezték, hogy a telefon kezelését a lehető legnagyobb mértékben megkönnyítsék. Nagy nyomógombok egy áttekinthető és nagyméretű billentyűzeten a tárcsázást könnyebbé teszik, mint bármikor ezelőtt. Nagyméretű kezelőszerveknek köszönhetően a gyengénlátók könnyedén kezelhetik a nagy gombos telefonokat, egyszerűen leolvashatják a kijelzőről a hívott számokat. Némelyik telefon azonnali segélyhívásra is képes. Az előre programozott telefonszámokat addig hívja egymás után míg valamelyik számot fel nem veszik, lejátssza a programozott segélykérő szöveget. Segélykérő gombos mandzsettát a gyengénlátók karjukon hordhatják, függetlenítve magukat a telefon készüléktől. Nagyméretű kijelzőn jól láthatóak a kontrasztos számok. A telefonok memóriájában rengeteg telefonszám tárolható. A fototároló segítségével meghatározott kapcsolatokkal egy egyszerű gombnyomásra összeköttetést lehet teremteni. A csengetés, a fülhallgató hangereje beállítható rajta.

A nagygombos mobiltelefonok kijelzői kontrasztosabbak, könnyebben olvashatóak, nagy gombokkal rendelkeznek és többnapos akkumulátoros üzemidővel rendelkeznek.  A legfontosabb funkciókra – a hívásokra és az SMS-ekre összpontosítanak. Rendkívül egyszerűen működnek, és gyakran érdekes kiegészítő funkciókat kínálnak, például zseblámpát, SOS gombot és kamerát. Konstrukció szerint lehet klasszikus – megbízható és könnyen kezelhető telefon. Az elülső kisebb hely  miatt kisebb kijelzője van, mint a kagylószerkezet.És lehet  V-formájú/Kagylóhéj – a telefon közepén egy összekötő zsanér van, amely  lehetővé teszi annak összehajtását. A felső rész a kijelzőt tartalmazza, az  alsón vannak a gombok, így több hely jut a kijelző számára. A készítők odafigyelnek, hogy az ilyen  telefonnak átlátható menürendszere és tökéletes képminőségű kijelzője legyen. Ezen felül pedig egy vészhívó gomb is kerülhet a készülékre, melynek megnyomására a készülék automatikusan SMS-t küld az erre a célra előre beállított kontaktnak, illetve azonnal tárcsázza is ezt mindaddig, amíg  nem fogadja a hívást.

Egyes telefonoknál létezik egy manager  szolgáltatás, amely web-alapú hozzáférést biztosít a telefon használója, és/vagy rokonai számára. Így bárhonnan módosíthatók a telefon alap beállításai: visszaállítható például az elállított hangerősség, átállítható vele a csengőhang, új fotók tölthetők fel a készülékre, de segítséget nyújt az elveszett telefon megtalálásában is. A telefon tulajdonosának beleegyezésével további változtatásokat is eszközölhetnek a családtagok a szoftverbe épített alkalmazáson keresztül; például bővíthetik a telefonkönyvet, vagy éppen memóriát szabadíthatnak fel képek lementésével.

A nagybetűs billentyűzet a tökéletes helyettesítő billentyűzet mindazok számára, akik már nehezen látják a betűket a számítógép billentyűzetén. A nagyméretű billentyűzet gombok kifejezetten azok számára szolgálnak, akiknek látásromlásuk van vagy gyengén látók, valamilyen betegség mint például: makula degeneráció, glaukóma, diabetikus retinopátia, szürkehályog miatt romlott a látás. Esetleg életkor összefüggő látáscsökkenés miatt. A nagyobb és merészebb betűtípus a billentyűzet gombjain így könnyebb látni azokat. Szükséges Windows-kompatibilis számítógép és USB billentyűzet csatlakozó. Internet, multimédia és energiatakarékos gyorsbillentyűk találhatók rajta. 

 

Látássérült segédeszközök

Beszélő eszközök

Beszélő eszközök

Braille eszközök

Braille eszközök

 

Tájékozódó eszközök

tájékozódó eszközök

 

Lencsék, szemüvegek

lencsék, szemüvegek

Nagygombos eszközök

nagygombos eszközök

 

Olvasóeszközök

olvasóeszközök

 

Háztartási eszközök

háztartási eszközök

 

Szoftverek

szoftverek

 

 

Mozgássérült segédeszközök

Kerekesszékek

kerekesszékek

Mopedek

mopedek

Betegmozgató eszközök

betegmozgató eszközök

Járóeszközök

járóeszközök

Mozgásterápiás és sport eszközök

mozgásterápiás eszközök

Ortézisek, protézisek, lábbelik

ortézis

 

Berendezések lakásba, gépkocsiba

berendezések lakásba, gépkocsiba

Számítógépes eszközök

számítógépes eszközök

 

Hallássérült segédeszközök

Hallókészülék és kiegészítők

hallókészülék és kiegészítők

Telefon kiegészítők

telefon kiegészítők

Mobiltelefon kiegészítők

mobiltelefon kiegészítők

Szórakoztató elektronika kiegészítők

szórakoztató elektronika kiegészítők

 

Átviteli egységek

Átviteli egység

Kommunikációs rendszerek

kommunikációs rendszerek

Jelzőeszközök

jelzőeszközök

Cochleáris implantáció

cochleáris implantáció

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer